Distansritt
25 september 2011 15:26

”Sockan” vann tvåstjärnigt

Den godkända hingsten Sokrates ox och Camilla Kvarnström vann enkelt internationella Dackeritten 120 km i Växjö. Men tvåan i mål hoppas få åka till YRVM i december.

Det var 22 ekipage från fyra nationer som tog sig an banan på 120 km med start och mål på Växjö Fältrittklubb. Stall Ingrid Boströms tre ekipage satte upp ett bra tempo runt 18 km/tim och hade efter bara några kilometer en klar ledning på drygt tio minuter trots mörker och svår dimma i början. Sokrates och Camilla avvaktade strax bakom.

Inför sista etappens 16 km var det bara en kvar i Boströms trio. Kislon Amasai med YR-ryttaren Terese Compier gjorde mesta dragjobbet i ett tempo på bitvis runt 24 km/tim, och Sokrates och Camilla hängde på sekunden bakom.

Men det blev ingen upploppsstrid.
– När jag förstod att vi klarat att rida på drygt 18 km/tim full distans så slog jag av sista biten för att inte riskera något. Årets stora mål är nämligen YRVM 120 km i Abu Dhabi i december och Ridsportförbundets kvalgräns är 18 km/tim, säger Terese Compier.

De båda 14-åriga hästarna kom i mål på 18,3 km/tim. Trea på 120 km var Cecilia Hellesen-Hansen med Tic Tac Toe. Den enstjärniga klassen på 80 km vanns av hemmaekipaget QA Dzax ox och Ia Williamsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden