Sport
22 augusti 2016 17:01
Ridsportplus

Söderstrands råd till Peder efter OS

En skicklig hästmänniska som många andra kan lära av. Det är några kloka saker som Sylve Söderstrand, olympisk headcoach i hoppning, säger om Peder Fredricson efter OS-silvret. Och så berättar Söderstrand vad han tycker Fredricson ska göra nu.

Söderstrands råd till Peder efter OS
Sylve Söderstrand har mycket gott att säga om OS-medaljören Peder Fredricson. BILDBYRÅN

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Ridsport träffade olympiske headcoachen Sylve Söderstrand i samband med hyllandet av de svenska OS-medaljörna i Stockholm i söndags. Han öste beröm över silvermedaljören i hoppning, Peder Fredricson. 

  Vad har du att säga till Peder just nu?
  – Att jag hoppas att han njuter av den insats han har gjort. Jag hörde honom säga tidigare att det inte har gått in än, och jag hoppas att när det väl har gått in att han verkligen gläds åt den enorma seriösa satsningen han har gjort. Och att det gick hela vägen. Det hoppas jag verkligen att han gör för det förtjänar han!

  Vad betyder det här för svensk ridsport?
  – För det första så har ridsporten tagit medalj i de fyra senaste olympiska spelen. Både hoppningen och dressyren har varit i final de fem senaste. Det visar att svensk ridsport är på en hög nivå. Men för att ta nästa snäpp upp och vara där med lagen behöver man sätta sig ner och fundera på vilka saker man behöver jobba med.

  I helgen gick både ponny-EM och SM för juniorer och unga ryttare i både hoppning och fälttävlan, vad ska de här unga ryttarna lära från Peder? 
  – Jag skulle vilja säga att vi har ett gäng väldigt duktiga ryttare på hög nivå, varav Peder nu verkligen gjort en All In-satsning mot de här OS:et. Rolf-Göran Bengtsson gjorde ju likadant när han hade Ninja så det finns några stycken man kan ta efter. Men framför allt verkligen lära sig att rida, och att lära sig det på riktigt. Inte nog med att Peder är en duktig ryttare, han är en oerhört duktig hästmänniska. Han är så omtänksam, han tänker som hästarna tänker, och verkligen behandlar sina hästar på ett föredömligt sätt. 

  Vad tror du händer nästa OS?
  – Oj, ingen aning! Men Peders häst är ju bara tio år och det är inte tänkt att den ska säljas utan den ska vara kvar. Förhoppningsvis kanske han kan göra en likadan insats fast det räcker till en guldmedalj nästa gång!

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden