Fälttävlan
23 april 06:30

Sofia Sjöborg tia i Radolfzell

DubbelnollaUnder påskhelgen har svenskarna ridit fälttävlan i tyska Radolfzell och holländska Oudkarspel. Främst placerad blev Sofia Sjöborg och Cooley Cosmopolitan Diamond med en tiondeplats i CCI2*-S.

Sofia Sjöborg tia i Radolfzell
Sofia Sjöborg blev främst placerade svenska ryttare i Radolfzell (arkivbild). Foto: Privat

I tyska Radolfzell fanns Sandra Gustafsson och Sofia Sjöborg på plats. CCI2*-S hade 62 startande, där Sofia Sjöborg och Cooley Cosmopolitan Diamond var enda svenska ekipage. De kom tia i klassen på 35,3 straff efter felfria hopprundor. Klassen vanns av tyska Clara Sophie AbeckDon Edosto på dressyrstraffet 26,10

CCI3*-S hade 81 startande och både Sandra och Sofia startade med två hästar var. Alla fyra genomförde hela tävlingen, och Sandra Gustafsson på Koordinat blev bästa svensk på plats 29 med 41,2 straff. Klassen vanns av Ingrid KlimkeHale Bob på dressyrstraffet 23,9.

Sofia Sjöborg tycker att veckan i Radolfzell varit härlig, och här glad över att hästarna kändes fantastiska och levererade dubbla felfria rundor.
– Nästa stopp är i Sopot CCI3* för dem alla, skriver Sofia på sociala medier.

Resultat Radolfzell

I holländska Oudkarspel fanns Selma Hammarström på plats som enda svenska ryttare. Honstartade med Creevagh Colley i CCI3*S men blev utesluten i terrängen.

Resultat Oudkarspel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-