Ponny
30 juli 2014 20:36

Solig dressyrdag på EM

Vädret har idag visat sig från sin allra bästa sida då ponny-EM i irländska Millstreet officiellt startade klockan förmiddags med nationsdressyr som första gren på agendan.

Solig dressyrdag på EM
Klara Svanberg stod för en prydlig uppvisning när EM i ponnydressyr inleddes på onsdagen. EventingPhoto

För Sveriges del var dressyrtruppens ledare Bobo Lundberg optimistisk  inför klassen och talade om hur Clara Egholm Hebsgard och Jennifer Lindwall som var med redan förra året i Arezzo hade utvecklats över vintern. Dessa två får därmed ta sig an de främsta toppryttarna från övriga Europa och rider sina program i morgon, torsdag.

Först ut av svenskarna idag var därmed Klara Svanberg som med Little Diamonds Doolittle levererade en prydlig uppvisning som utan några större missar gav henne 66,897 procent och en 13:e plats i den totala rankingen.

För Linnea Williamsson och Alexander Dumas gick det kanske inte riktigt lika smidigt och det kröp tyvärr in en del småmissar vilket även noterades av domarna som slutligen gav henne 65,718 procent och en 20:e plats av de totalt 25 ekipagen som startade på onsdagen.

För Frankrike tävlade den nu 18-årige Tim SWB (Hällekis Timjan-Amiral) tillsammans med Lea Bonifay. Ekipaget fick 67,590 procent och är rankat tia i klassen.

Klassen dominerades som förutspått av de tre dressyrnationerna Tyskland, Holland och Storbritannien där tyska Lea Luise Nehls med en så gott som felfri ritt och 73,769 procent toppar klassen inför morgondagen.

Med Nadine Krause på en tredje bästa ritt för dagen toppar Tyskland lagtävlingen före Storbritannien på andraplats och Holland på en tredjeplats.

Den avslutande avdelningen i nationstävlingen startar på torsdasgens morgon och först ut av svenskarna är Clara Egholm Hebsgard med Xtrem 10.04. Jennifer Lindwall och Hynder Hoever Ramses går ut 11.42, direkt efter den regerande Europamästaren Pheobe Peters och SL Lucci.

Hanna Broms

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden