Sportnytt
25 september 2019 07:00

Sönke Rothenberger håller clinic i Södertälje

ÅtervändareDen tyske dressyrryttaren höll en välbesökt clinic i Sverige våras. I november återkommer han för en ny.

Sönke Rothenberger håller clinic i Södertälje
Sönke Rothenberger, här efter EM-silvret i Göteborg 2017. Foto: Roland Thunholm

Sönke Rothenberger, som tillsammans med Cosmo red i det tyska guldlaget på EM i Rotterdam, besökte Sverige så sent som i maj, då han i Equestrian Academys regi höll en uppskattad clinic på Enköpings Ridklubb.

Sonke-1026
Sönke Rothenberger höll en clinic på Enköpings Ridklubb i våras. Ett av ekipagen som deltog var GP-ryttaren Jennifer Svensson och Sibelius 1315. Foto: Lina Nydahl

Nu står det klart att Sönke Rothenberger kommer hit igen, närmare bestämt till Södertälje Ridklubb den 16 november. Under fem timmar drillar han inför publik både ponnyryttare och storhästekipage.

-Sönke gillade upplägget vi hade på den första clinicen, där han höll lektioner för ryttarna samtidigt som publiken bjöds in att ställa frågor, säger Lovisa Degreef Beselin från Equestrian Academy som arrangerar clinicen.

– Han ville gärna komma igen och fortsätta förklara det detaljerade och konsekventa arbete som många ryttare behöver kunna när det handlar om att utbilda en häst, fortsätter hon.

Clinicen hålls på engelska och vilka ryttare som ska rida meddelas senare.

Biljetterna släpps torsdagen den 26 september.

Fakta

Sönke Rothenberger

Född: 14 oktober 1994.

Familj: Pappa Sven, mamma Gonnelien och systrarna Sanneke, 25, och Semmieke, 18.

Bor: Bad Homburg utanför Frankfurt.

Meriter i urval: EM-guld i lag 2019, VM-guld i lag 2018, EM-silver individuellt 2017, OS-lagbrons 2016, flera vinster i Grand Prix Special, erhöll utmärkelsen ”Rising star”
av FEI 2016.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden