Sverige
1 januari 13:10

Sörmons Ridklubb startar 2020 med bättre luft i stallet

StallmiljöSörmons Ridklubb fick en fantastisk julklapp innan nyår – en anonym donation där pengarna riktades mot ridhusbevattning och förbättringar av stalluften. Något som klubben varit i behov av men saknat medel för. Nu är det nya bevattningssystemet installerat och luften i stallet är på väg att förbättras.

Sörmons Ridklubb startar 2020 med bättre luft i stallet
Bättre luft i stallet och bättre underlag i ridhuset blev årets julklapp för Sörmons Ridklubb. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang.) Foto: Arkivbild

”Vi alla känner oss överväldigade, tacksamma och givetvis otroligt glada över en stor privat donation som föreningen fått. En fantastiskt positiv överraskning för personal, hästar och medlemmar på Sörmons Ridklubb.” Det skrev Sörmons Ridklubb på sin hemsida strax innan jul.

– Jag kan nästan inte förstå att det är sant. Donationen är anonym och pengarna är riktade till ridhusbevattning samt åtgärd för förbättring av luft i stallet, säger styrelseordförande Maria Frykblom i ett uttalande på klubbens hemsida.

– Pengarna kom så otroligt lägligt då vi saknat medel men haft önskemål och behov av att göra dessa åtgärder. Det ger en förbättrad arbetsmiljö och bättre förutsättningar för våra hästar och medlemmar, fortsätter hon.

Nu är är alltså bevattningssystemet installerat och åtgärder för att förbättra luften är på gång.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden