Hoppning
20 september 2019 08:18

Spel på hopptävlingar får ny chans

NationelltTesterna med spel på hoppning fortsätter på tre tävlingar i höst. I helgen är det dags för första omgången i ATG Riders League på Sundbyholm.

Spel på hopptävlingar får ny chans
Ottilia Lundgren är en av ryttarna i den spelbara klassen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Tävlingarna lockar med höga prispengar till ryttarna på 140-nivå. Totalt handlar det om en  miljon kronor som under 2019 går direkt till ridsporten i form av prispengar och arrangörsbidrag. Dessutom går tävlingarna att spela på hos ATG.

– ATG Riders League medför att ekipage på den här nivån får chans att utvecklas ytterligare och ger en ökad upplevelse för publiken. Dessutom är det fantastiskt att både ryttare på väg upp får chans att utvecklas. Men också att etablerade ryttare kan ta fram nya yngre hästar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Höstens tre tävlingar inleds på Sundbyholm Horse Center, utanför Eskilstuna, går via skånska Flyinge i början av oktober och avslutas på Billdals Ridklubb i Göteborg helgen den 18 och 19 oktober.

− Vi är extra glada för vidareutvecklingen av vårt 40-åriga samarbete med ridsporten. ATG Riders League stärker vår position som hästnäringens motor och skapar möten med nya kunder, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden