Fälttävlan
19 oktober 2016 15:51

Spelet bakom So is et

I samband med hästbesiktningen inför OS i fälttävlan blev det klart att Tyskland ersatte Andreas Ostholt och So Is Et med Julia Krajewski och Samourai Du Thot. Efter det har Ostholt och Tyska Olympiska Ridsportkommittén varit i konflikt angående om Ostholt skulle få fortsätta rida valacken.

I själva verket var det bestämt flera dagar innan besiktningen att So is et inte skulle starta på grund av en lättare hälta. Men Andreas Ostholt fick order från landslagsledningen att inte säga något om detta. Men Ostholt, som är militär, kände sig tvungen att berätta hur det låg till för sina överordade. 

Detta ledde till en konflikt mellan Ostholt och Tyska Olympiska Ridsportkommittén, som äger So is et. Detta berättar St Georg.

Nu har Andreas Ostholt dock gått ut på sin Facebook och sagt att han ska fortsätta rida och tävla So is et. Däremot blir han av med sitt förbundsuppdrag som tränare för yngre ryttare. ”Jag kan leva med det beslutet,” säger Andreas Ostholt till St Georg. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-