Hoppning
18 november 2019 16:04

Spetz och Carlsson knyts till hoppakademin

Nya namnDressagePower Academy Dressage & Jumping beskrivs som den största barn- och ungdomssatsning någonsin i svensk ridsports historia. Nu är det klart att Fredrik Spetz och AnnCatrin Carlsson knyts till projektet.

Spetz och Carlsson knyts till hoppakademin
Fredrik Spetz och AnnCatrin Carlsson knyts till DressagePower Academy Dressage & Jumping. Foto: Fredrik Jonsving/Roland Thunholm

Nyligen kom beskedet att DressagePower Academy utvecklas. Peter Härnstam och Kristian von Krusenstierna öppnar upp även för hoppryttarna, och akademin får namnet DressagePower Academy Dressage & Jumping (läs mer här).

Förutom att Henrik von Eckermann knutits som ambassadör till akademin är det nu klart med ytterligare en ambassadör och även vem som blir ansvarig för hoppgrenen. Fredrik Spetz går in som ledare för akademins hoppryttare, och AnnCatrin Carlsson blir akademins träningsambassadör.
– Jag hoppas att kunna ge inspiration och visa att det handlar om att vara intresserad och hängiven – då finns alla möjligheter att lyckas inom ridsporten, säger Fredrik Spetz i ett pressmeddelande.

”Det är kvalitetssäkrad akademi”

Om akademin funnits när Fredrik själv var ung hade han tagit chansen att vara med där.
– Ja, det känns som en jättebra grej, den är genomtänkt och det är duktiga människor bakom. Det är en kvalitetssäkrad akademi.

AnnCatrin Carlsson ser fram emot uppdraget som hon tycker känns jättespännande.
– Det är viktigt att ha en bra teoretisk grund att vila på när man ska utvecklas som ryttare och i sin aktiva karriär, säger AnnCatrin Carlsson i pressmeddelandet.
– Det är viktigt att ha med sig allt det som är runt management, både när det gäller sig själv och hästen. Även teoretisk ridlära är viktigt.

DressagePower Academy Dressage & Jumping beskrivs som en rikstäckande, teoretisk, avsutten utbildning och är enligt pressmeddelandet den största barn- och ungdomssatsningen någonsin i svensk ridsports historia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden