Sverige
20 januari 2015 10:55

Spöklikt i Norrköpings ridhus

Det spökar i ridhuset på Dagsbergsvägen i Norrköping. I allafall om man ska tro på vad som kom fram när tv-programmet Det okända var på besök. Spökena ska vara tidigare medlemmar som inte vill något illa.

Det var i måndagens avsnitt av Det okända som medlemmar i Norrköpings Fältrittklubb berättade om flera års oförklarliga och skrämmande händelser. Norrköpings Tidningar, NT, har också besökt ridhuset som har legat på samma plats sedan 1940-talet. 
– Det är många av oss medlemmar som har råkat ut för konstiga händelser här, säger verksamhetschefen Jennifer Carlegrim till NT och berättar om en särskild incident.
– Jag har kontrollbehov och vet att jag både släckte och kontrollerade att jag hade släckt på kvällen innan jag larmade på. Ändå var det tänt överallt på morgonen. Utan att någon hade larmat av eller att larmet hade gått.

Det okända hade med sig Birkan Tore, internationellt känt medium, till ridhuset. Han kände genast av flera spöken. Det handlade framförallt om tidigare medlemmar i klubben som är döda men gärna vill hänga kvar. Enligt Birkan Tore ville spökena dock inget ont utan roade sig bland annat med att sätta på vattenkranar och musik då och då – något som flera klubbmedlemmar kan vittna om.

Birkan Tore ska ha fått flera av spökena att lämnar ridhuset. Men några vill stanna kvar. 
– Det var i alla fall skönt att få besök av mediet. Vi fick ju det bekräftat att det verkligen finns spöken här. Något som vi upplevt i alla år. Samtidigt var det skönt att få höra att det inte handlar om några elaka spöken, säger Jennifer Carlegrim.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden