Världen
30 januari 2020 19:27
Ridsportplus

Springsteens häst återförenad med uppfödaren

ÅterseendeFamiljen Stjernström har fött upp hästen Hungry Heart som rids av Jessica Springsteen. Med bara en vecka kvar som hästskötare i Wellington fick Unni Stjernström äntligen klappa om "Vincent" igen och småprata lite med hans kända ryttare. "Jag hade svårt att hålla tårarna borta, då jag minns så tydligt när han föddes", berättar Unni.

Springsteens häst återförenad med uppfödaren
Jessica Springsteen, Hungry Heart och Unni Stjernström i Wellington. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Anette och Kristian Stjernström har fött upp Hungry Heart (SWB f-12 val e Baltimore-Loucaibo), tidigare ”Vincent”, som rids av Jessica Springsteen sedan sommaren 2018. Dottern Unni Stjernström arbetar som hästskötare åt Christoffer Adriansson i Wellington sedan två månader, men nästa vecka är det dags att åka hem till Sverige igen. Bästa avskedspresenten fick hon för någon dag sedan, när hon sprang på Jessica Springsteen och familjens uppfödning bland myllret av stjärnryttare och topphästar i Wellington.

– Jag presenterade mig och förklarade att mina föräldrar fött upp hästen och att han är född hemma på gården, och frågade om jag fick ta en bild, berättar Unni Stjernström om mötet.
– Hon sa att han är en underbar häst som älskar utmaningar och att han hoppar bättre ju svårare det är. Jag berättade då att mamman var likadan, och att jag ser väldiga likheter mellan dem.

Reds av Stephanie Holmén

Hungry Heart såldes redan som 2-åring och när han var 6 år såldes han till Grevlunda och Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson, där han reds av Stephanie Holmén. Som 5-åring var han i final på Flyinge och kvalade till Scandinavium. Samma år gick han 6-årsfinalen i Falsterbo och kvalade till unghäst-VM, men startade aldrig eftersom Jessica Springsteen köpte honom innan. Och förra sommaren kom han tvåa i 7-årsfinalen med sin nya ryttare i sadeln.

– Det var så kul att träffa honom igen. Jag hade svårt att hålla tårarna borta, då jag minns så tydligt när han föddes. Så liten och söt låg han där i boxen på morgonen, berättar Unni.

– Mina föräldrar har fortsatt med aveln och stona de har nu är mina före detta tävlingshästar, fortsätter Unni.

Jag hade svårt att hålla tårarna borta, då jag minns så tydligt när han föddes. Så liten och söt låg han där i boxen på morgonen.

Ena stoet är Pamina som hon har tävlat upp till 1,45 med och som gått junior-SM. Hon har fått två föl och ska få sitt tredje nu i sommar. Det andra stoet var trea i Champion of the Youngsters som 4-åring och var även i final på Flyinge. Henne tävlade Unni upp till 1,35 i Falsterbo som 6-åring, men nu väntar bägge föl i sommar efter hingsten Coldplay.

Längtar hem

– Jag äger tre hästar som väntar på mig när jag kommer hem. Mamma och pappa har varit så snälla och tagit hand om dem i regniga Sverige. Min plan är att rida Falsterbo på alla tre, berättar Unni som även satsar på Champion of the Youngsters, Flyinge och Elmia.

Hon är väldigt glad att hon har fått möjlighet att lära sig av och rida lite hos Christoffer Adriansson, som är baserad hos Shane Sweetnam. Men nu kan hon knappt bärga sig innan hon kommer hem och kan sätta igång och träna mot årets alla spännande mål.

– Mina föräldrar har fött upp mycket hästar och alla har gått unghästchampionaten – och jag red även den äldsta avkomman upp till 1,50. En amatör som jag måste ha en bra häst för att komma upp och slåss med den allra högsta eliten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden