Hoppning
6 maj 2020 11:59

Spruce Meadows ställer in – skulle ha ägt rum i september

InställdStortävlingen Spruce Meadows Masters hade planerat för ett storslaget 45-årsjubileum i år. Tävlingen skulle ha gått av stapeln den 9-13 september i Calgary men ställs nu in. Arrangören bjuder istället på digitala tävlingshöjdpunkter – här kan du se klippet när Beezie Madden vann förra årets GP-klass.

Spruce Meadows ställer in – skulle ha ägt rum i september
Angelie von Essen och Luikan Q på Spruce Meadows.

Det tunga beslutet är fattat med stor medvetenhet om de enorma ekonomiska följdeffekterna, skriver arrangören av Spruce Meadow Masters i kanadensiska Calgary på sin hemsida. Inte mindre än 560 heltidsjobb drabbas samtidigt som drygt en halv miljard kronor går förlorade i turistintäkter.

Enda gången Spruce Meadows Masters har behövt ställa in var 2014, då tävlingarna ställdes in under en av dagarna på grund av kraftigt snöfall och strömavbrott. Som en liten tröst bjuder nu tävlingsarrangören på digitala höjdpunkter från tävlingarnas 45-åriga historia via sina sociala kanaler. Här under kan du se en film från förra året, där Beezie Madden vann GP-klassen med Darry Lou – OS-hästen som nyligen såldes till Evergate Stables och som nu rids av Jennifer Gates.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden