Hoppning
3 april 2020 09:31

Beezie Maddens OS-häst till Jennifer Gates

RyttarbyteStjärnhingsten Darry Lou har skördat stora framgångar med Beezie Madden i sadeln och var aktuell för OS. Nyligen utsågs den kvicktänkta fuxen till årets häst i USA. Nu har Jennifer Gates tagit över tyglarna på superhästen.

Beezie Maddens OS-häst till Jennifer Gates
"Jag tror att Jennifer och Darry Lou kommer att bli fantastiska tillsammans", säger Beezie Madden på Instagram. Foto: Roland Thunholm

Beezie Madden har ridit KWPN-hingsten Darry Lou (F-08 Tangelo Van De Zuuthoeve-Venus) sedan 2017 och ekipaget var en del av det vinnande laget i första omgången av Nations Cup i Wellington tidigare i år.
– Min häst levererar när det gäller och jag ber honom och sätter press. Redan på framhoppningen hoppade han bättre än i första rundan. Han ville leka lite efter första hindret och jag fick säga till honom att ”nu måste vi jobba” och då gav han verkligen allt, sa Beezie Madden efter segern. Detta enligt FEI:s hemsida.

Darry Lou var aktuell som Beezie Maddens OS-häst och hon meddelade nyligen att hon efter OS ämnade fokusera främst på att utveckla unghästar. Avtalet med Darry Lous ägare Abigail Wexner garanterade att hingsten skulle stanna hos Beezie Madden över OS, men i och med OS-flytten har planerna ändrats. Stjärnhingsten har nu flyttat till Evergate Stables där den ska ridas av Jennifer Gates, som tränas av den holländska toppryttaren Harrie Smolders.

”Samtidigt som vi är ledsna över att inte få se Darry och Beezie på OS i år, ser vi också fram emot att lära känna honom hemma under rådande tävlingsrestriktioner”, skriver Jennifer Gates på Instagram. Hon skriver också att Beezie Madden sedan länge är en av hennes största idoler inom ridsporten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden