Avelsnyheter
21 februari 2021 13:36

SSHS arrangerar vårauktion

SSHSSwedish Select Horse Sales, med bland andra Lisen Bratt Fredricson och Royne Zetterman i spetsen, utökar nu onlinekonceptet som sjösattes i höstas. I maj arrangeras nu en digital auktion för unga lovande hopphästar.

SSHS arrangerar vårauktion
Madame Pompadour blev dyraste 3-åringen på höstens onlineauktion i regi av SSHS. Hon såldes till USA för 385 000 kronor. Foto: SSHS/Krister Lindh

Swedish Select Horse Sales, SSHS, bildades 2006 och första auktionen arrangerades i samband med Svenskt Avels- och Sportchampionat på Flyinge samma år. Sedan dess har SSHS selekterat och sålt unga hopphästar i snart 15 år, inte minst i samband med Jönköping Horse Show. På grund av pandemin förvandlades i höstas den populära auktionen på Elmia för första gången till en onlineauktion. Ett grepp som föll väl ut.

Nu tar SSHS, med bland andra Lisen Bratt Fredricson och Royne Zetterman i spetsen, onlinekonceptet vidare och sjösätter en vårauktion för 3-åriga hopphästar av högsta klass. Onlineauktionen äger rum 7-10 maj och information om uttagningar och anmälan kommer inom kort, meddelar Swedish Select Horse Sales på sin Facebooksida.

Länk till Swedish Select Horse Sales

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden