Körning
25 augusti 19:40

Stabil svensk start i körningens EM

MästerskapFredrik Persson levererade i det inledande dressyrmontentet på EM i sportkörningen i Exloo, Nederländerna, under fredagen.

Stabil svensk start i körningens EM
Tysklands Michael Braucle ingår i ledande laget på EM efter dressyren. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Fredrik Persson körde in på femte plats och bidrog starkt till att Sverige ligger fyra i lag efter det inledande momentet vid Europamästerskapet.
– Jag är väldigt nöjd med detta, jag har fått de svar jag ville, säger kusken till Svenska Ridsportförbundet, SvRF, och fortsätter berätta att beslutet att låta förlöparna Fasco och Judson byta plats har gjort att straffpoängen krupit neråt.

Fredrik Persson slutade på 48,31 straffpoäng och den andra kusken i det svenska laget, Axel Olin, fick 63,7 straff viket räckte till plats 33 så här långt i tävlingen.

Fredrik Persson ser positivt på fortsättningen:
– Kan man hålla fokus och köra utan misstag under de här tre dagarna, då kommer man att vara med där framme. I maraton kommer alltid riks för misstag och som banan ser ut så tror jag jämnhet kommer att löna sig, säger han till SvRF.

Mästerskapet fortsätter med maraton i morgon, lördag, och avslutas med precisionskörning på söndag.

Resultat och startlistor
Livesändning på ClipMyHorse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden