Körning
8 juni 16:00
Ridsportplus

Svenskt fyrspannslag på pallen

InternationelltFredrik Persson har varit ensam svensk fyrspannskusk på de internationella banorna under ett par år, men nu får han återigen sällskap av Axel Olin. Laget fick kliva upp på prispallen vid förra veckans tävlingar i franska Saumur.

Svenskt fyrspannslag på pallen
Fredrik Persson och hans spann gjorde en stabil tävling i Saumur. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Senast var under EM 2019 i Donaueschingen, men nu har Sverige återigen ett lag i fyrspann. Axel Olin har sedan 2019 växlat ner och tävlat i par med framgång, men saknaden av fyra hästar och de stora arenorna blev för stor. Så när möjligheten att utbilda och tävla det nya skimmelspannet dök upp fanns det ingen tvekan.

Fredrik Persson, som nu har fått ett par år på erfarenhetskontot med sitt nya spann, fortsätter sin satsning som också gett ringar på vattnet – sporten har förändrats och kräver mer tekniska val av vagnar och hästmaterial.

Sportkörningen har en stark samarbetspartner i Mattias Niebel, som gläds åt att kunna följa fyrspannens utveckling. Precis som i de andra grenarna inom ridsporten måste det finnas en stark finansiering för att nå högsta nivå. 

På tävlingarna i Saumur under förra helgen blev det en stabil start i dressyren för de båda svenska spannen, och efter maraton låg Fredrik Persson sjua av de 20 till start. I konkörningen låg alla bollar kvar, och trots ett mindre tidsfel räckte Perssons körning till en andraplats. Totalt gav det honom fjärdeplatsen individuellt.

Axel_fyrspann
Axel Olin är tillbaka med ett nytt fyrspann. Foto: Karolina Swärdh

Efter en lugn tävling för Axel Olin och hans unga hästar på 13:e plats, slutade det svenska laget som trea totalt.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden