Körning
17 april 2023 10:35
Ridsportplus

Svenska framgångar i Kronenberg

InternationelltLinnea Kristiansen och Lady Lexington tog en bronsplats i trestjärnigt och Jens Larsson och O'man var tvåa totalt i den tvåstjärniga klassen - det var två av de stora svenska glädjeämnena när körtävlingen i Kronenberg avslutades på söndagen.

Svenska framgångar i Kronenberg
Linnea Kristiansen och Lady Lexington, här på väg mot SM-guld 2021, hade en fin helg i Kronenberg. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tävlingen i Nederländerna lockade närmare 200 startande i supertuff konkurrens. Svenskarna var väl representerade, inte minst i fyrspannsklassen där både Fredrik Persson och Axel Olin nu har spann som lovar väldigt mycket.

Fredrik inledde starkt med en tredjeplats i dressyren, blev tolva i maraton och 18:e man i konkörningen med sex straff där. Totalt blev det en tiondeplats för spannet. Hur ska denna säsongen sluta för Fredrik och dessa läckra svarta hästar kan man undra. Väldigt spännande!

Axel Olin kör skimlar och Kronenberg blev den första riktigt stora tävlingen för dem, en av dem gjorde till och med sin maratondebut i helgen.

Axel var femma i dressyren, 20:e ekipage i mål i maraton och en elfteplats bland konerna. Totalt en trettondeplats och ett härligt styrkebesked även från Axel.

Silverplats i enbet

Jens Larsson har tagit över Johan Herners stora stjärna O’man och han förvaltar förtroendet väl. De tog ledningen direkt efter dressyren och tappade aldrig tätkänning, inte minst efter en felfri konkörning. Till slut blev han dock omkörd av  Nederländernas Shirley Moors. En silverplats i det här tuffa sällskapet är dock ganska fantastiskt.

Fler fina insatser i tvåstjärnig klass stod parkusken Peter Gerborn för, med en seger i maraton som höjdpunkt. Det blev en silverplats för ekipaget.

Bra start för Linnea Kristiansen

Tillbaka till trestjärnigt och Linnea Kristiansen, som alltid har bevisat oavsett om hon kör ponny eller stor häst, att hon verkligen hör hemma i toppen. Fuxstoet Lady Lexington blir bara bättre och bättre, hade en superfin säsong redan förra året och inleder detta årets stortävling med en tredjeplats totalt. De var trea i dressyren, sexa i maraton och nummer 16 i maraton. I ett startfält på 22 ekipage. Och det här är bara början!

Övriga svenska insatser var lite mer blygsamma. Flera svenska ponnyekipage var på plats, bäst av dem Johny Sjödin som totalt blev nummer 14 i den trestjärniga klassen.

Efter Kronenberg rullar det vidare för de svenska ekipagen. Flera av dem tar vägen hem via tävling i Wettingen i Tyskland medan spannen far till Lähden.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden