Nyheter
13 april 2020 06:20

Stallbyggare i Halland fick rätt mot länsstyrelsen

TvistEn hästföretagare i Halland skulle bygga nytt stall med 16 boxar. Under byggnationens gång gjordes ändringar och nya handlingar skickades in. Senare hävdade länsstyrelsen att det hela inte gått rätt till och krävde en särskild avgift på 24 000 kronor. Nu har stallbyggaren fått rätt i förvaltningsrätten.

Stallbyggare i Halland fick rätt mot länsstyrelsen
Hästföretagaren i Halland befriades från den avgift som länsstyrelsen felaktigt krävt. Foto: iStock

Hästföretagaren i Halland lämnade in en ansökan om förprövning till länsstyrelsen för att bygga ett stall med 16 boxar. Ritningarna godkändes och bygget påbörjades. Under byggnationens gång gjordes ändringar och stallbyggaren skickade in nya ritningar för godkännande. Hon fick muntliga besked från handläggare om att det inte behövde göras en ny ansökan om förprövning.

Därefter kom det plötsligt en faktura med en särskild avgift på 24 000 kronor. Länsstyrelsen hävdade att stallet hade byggts utan förprövning. Hästföretagaren ansåg sig ha gjort allt rätt och överklagade till förvaltningsrätten där hon fick rätt. Det rapporterar ATL.

”Att länsstyrelsen inte lämnade besked om en ny ansökan var nödvändig eller ej, eller begärde ytterligare komplettering, kan inte läggas henne till last”, skriver förvaltningsrätten i domslutet.

Hästföretagaren har enligt rätten inte försökt kringgå reglerna, vilket i sig var en anledning till att förprövning av djurstallar infördes.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden