Hoppning
14 juli 2018 11:53

Stark EM-final av Beata Hermelin

MästerskapBeata Hermelin och Titanic VDL avslutade EM i hoppning för Children med bra ritter och en delad elfteplats.
- Beata gjorde två väldigt fina rundor, berömmer landslagsledaren Ulrika Bidegård.

Stark EM-final av Beata Hermelin
Beata Hermelin och Titanic VDL imponerade i finalen av Childrens-EM och slutade på elfte plats. Foto: www.eventingphoto.com

När Childrensfinalen i hoppning avgjordes på lördagsmorgonen i franska Fontainebleau var det två tuffa 1.30-rundor som skulle klaras av.

Beata och Titanic VDL (val. f-02 e. Neckar-Lord, äg. Stall Lagerfeldt AB) inledde med en strålande felfri ritt och avancerade från 18:e till 11:e plats i resultatlistan. En placering som hon sedan behöll trots ett retligt nedslag i andra rundan.

– Det var rätt mycket fel så 0+4 är ett bra resultat. Banan är klurig eftersom den är så kuperad och det gäller att ha kol, vilket Beata hade. Jag tycker att hon gjorde två mycket väl avvägda rundor, menar Ulrika Bidegård.

Beata var i final även förra året. Då gick hon in utan fel i finalrundan, men hade där 8+6 fel och slutade 26:a.

– Jag måste säga att våra childrensryttare har ridit bra genom hela tävlingen och alla har kämpat jättebra. Sedan måste man ha lite turen på sin sida och jag tycker kanske inte riktigt att vi har haft det, berättar Ulrika Bidegård.

Irländskt guld

Ett enda ekipage lyckades hålla nollan genom hela mästerskapet – irländaren Rhys Williams och CES Cruson.

Fem ekipage fick totalt fyra fel och gjorde därmed upp om silver- och bronsmedaljerna i en omhoppning. Här blev det full pott för Tyskland eftersom deras båda ryttare i omhoppningen, Chiara Reyer/Cederic och Henry Munsberg/Asterix, tog silver respektive brons.

Här hittar du alla resultat från EM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden