Körning
22 september 2016 15:00

Stark inledning på kör-EM

Svenskt i topp när ungdomarnas eget kör-EM idag inleddes med dressyrprovet i klassen för children. Andreas Sjöberg och ponnystoet La Perla tog täten.

Stark inledning på kör-EM
Svenska teamet är laddat till max.

Andreas Sjöberg och ponnystoet La Perla (e Playboy) gjorde en uppvisning som var riktigt, riktigt bra slutade på 46,55, gick upp i ledning och det höll hela vägen.

Närmast ligger Storbritanniens Colette Holdsworth och det vara bara hon och Andreas som tog sig under det magiska 50-sträcket i poängen.

Men de två andra svenskarna var också i toppform. Elise Strauss var sjua med Sir James och Oliver Sternhag tia med Exact. (e. John Russ) Alla bland de tio bästa i en klass med 24 startande.

Andreas och Elise ingår också i det svenska laget tillsammans med Lisen Keränen, Linnea Kristiansen, Hanna Almgren och Marcus Clasén.

Individuella kuskar är förutom Oliver också Wilma Lövgren.

Stämningen rapporteras vara på topp i svensklägret och ungdomarnas visade sin proffsighet redan i vetchecken där samtliga svenska ponnyer såklart gick igenom utan problem.

Juniorkuskarna har också startat sin dressyr. I första gruppen körde bland andra Sveriges Marcus Clasén med sin new forest Brio. Med 58,66 ligger han just nu på en tiondeplats. Juniorklassen fortsätter i morgon och då är det Lisen Keränen och Wilma Löfgren som är igång där medan Hanna Almgren och Linnea Kristiansen startar i klassen för Young Drivers, en extra tuff uppgörelse.

Andreas Sjöberg gjorde en lysande dressyrkörning när ungdomskuskarna idag inledde sitt Europamästerskap med dressyr. Han vann childrensklassen med fina ponnyn La Perla. Foto: Eva Ottosson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden