Dressyr
27 november 2018 08:40

Starka ekipage gör upp om segern i Friends

FriendsFyra framtidshästar och fyra framtidsryttare gör upp om pengar och ära på fredag i Friends när det är dags för finaler i Lövsta Future Challenge Dressage.

Starka ekipage gör upp om segern i Friends
Lina Dolk och Biggles 1015 vann finalen av Lövsta Future Challenge Dressage för unga ryttare förra året. Nu ska de försöka upprepa segern i Biggles sista tävlingsstart. Foto: Roland Thunholm

Vid fem deltävlingar har ekipagen kunnat samla poäng för att få en eftertraktad finalbiljett. Vinnaren i respektive klass får 40 000 kronor. Och det är ett rutinerat gäng finalister som kommer att rida FEI Grand Prix U25-programmet.

I klassen för unga ryttare får nog favoritskapet ligga på Lina Dolk och Biggles 1015 (SWB, h f-98 e Briar-Krevad, uppf. och äg. Ingrid Lundberg Persson). Ekipaget vann överlägset förra året och har gjort fantastiska resultat i år. Dessutom blir det Biggles avskedsföreställning då han går i pension efter fredagens klass.

Läs mer om Biggles pensionsplaner här (PLUS)

Linas motståndare gör visserligen debut i klassen, men har också visat bra form under hösten och kommer säkert att ge favoriten en match.

– Jag är så laddad för att rida finalen under Sweden International Horse Show! Jag har aldrig tävlat på Friends förut så det ska bli väldigt spännande, säger en förväntansfull Emma Jönsson i ett pressmeddelande.

Förutom Emma rider även Nina Rademaekers och Cecilia Berglund Bergåkra i ungdomsklassen.

Marina Mattsson och Quartermain i fin form

I unghästklassen är det också fyra intressanta namn till start. Rasmus Haid Bondergaard rider San Anderas (val f-07 e Sandro Hit-Walt Disney 1, äg. Norrehee dressage stable), Marina Mattsson rider Quartermain (val f-09 e Quaterback-Wilawander xx, äg. Hannell Dressage Stable), Karin Öljemark rider Samson (val f-09 e Samba Hit II-Duntroon, äg. Inga Fridh) och Catarina Hjärpe rider Cerina E (sto f-07 e Saffraan-Harald, äg. Catarina Hjärpe).

Här kommer Marina Mattsson och Quartermain med färska segrar både i Grand Prix och Grand Prix U25 vid Djursholms tävlingar för en månad sedan.

– Lövsta Future Challenge Dressage är ett viktigt tävlingsupplägg för de unga hästarna. Det är väldigt bra att man rider de första kvaltävlingarna i Intermediére II för att sedan höja svårighetsgraden till kort Grand Prix i slutet av året. Finalen i Friends blir ju såklart också en extra morot för oss ryttare samtidigt som det ger de unga hästarna bra erfarenhet av de större arenorna, säger Rasmus Haid Bondergaard i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden