Dressyr
23 mars 2018 06:01

Starka startfält när sjunde säsongen av LFC Dressage startar

Lövsta Future Challenge Dressage drar igång igen. I dagarna går det första kvalet på Strömsholm i samband med vårdressyren och det finns starka ekipage på startlinjen.

Starka startfält när sjunde säsongen av LFC Dressage startar
Ichi och Sandra Dahlgren det första kvalet på Strömsholm förra året. Foto: Malin Larsson

På lördag går det första Lövsta Future Challenge-kvalet på Strömsholm för U25-ryttare och för unga hästar. De fyra första kvalomgångarna går i Intermédiaire II och det sista kvalet i FEI U25 Grand Prix.

”U25-ryttarna är enormt bra och i helgens kval startar 20 stycken, vilket är rekord för de unga ryttarna. Jag har precis haft landslagskurs med dem och de är verkligen oerhört väl framme. Jag skulle säga att det är det bästa startfältet vi haft hittills. Kvaliteten är hög även bland unga hästar”, säger Louise Nathhorst i ett pressmeddelande.

I helgens startfält finns bland andra förra årets vinnare Lina Dolk med 20-åriga Biggles,  Mathilde Hannell, Alva Lander och Isabella Tovek. I avdelningen för Unga hästar är det lite fler nya namn bland hästarna, men bland annat kommer Constantine P med Mattias Jansson i sadeln tillbaka.

Under 2018 rids LFC-kvalen på följande platser:
Strömsholm 21-25 mars
Lidköping, 20-22 april
Everlöv, 22-24 juni
Linköping, 31 augusti-2 september
Djursholm 14-16 september

Mer om LFC Dressage
Start- och resultatlistor Strömsholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden