Fälttävlan
12 augusti 2019 07:40

Starkt ponnylag tog guld i lag-SM

MedaljörerDe var bara tre i laget, men presterade perfekt. Det slutade med ett guld till Norrvidinge Ryttarsällskap i lag-SM för ponny. Bland hästarna blev det Hermanstorp som red hem de gyllene segertäckena.

Starkt ponnylag tog guld i lag-SM
De tre ekipagen i Norrvidinges lag säkrade SM-guldet. Foto: Johanna Svensson

I helgen har lag-SM i fälttävlan avgjorts hos Rid- och Körsällskapet Sporren i Bräkne Hoby i Blekinge. 23 lag deltog i lag-SM för ponny, och de tre ryttarna i Norrvidinges lag kopplade greppet redan efter dressyr och hoppning. När samtliga hade genomfört en prickfri terräng var guldet klart, då Norrvidinges lag stannade på 84 straff.

190811 Ida Nilsson, Norrvidinge Ryttarsällskap Foto Johanna Svensson
Ida Nilsson och Gryets Pontiac. Foto: Johanna Svensson

I laget red Maria Svensson Hultstein/Jolly Flip Flop, Alma Fallbrink/Kulltorps Molly och Ida Nilsson/Gryets Pontiac. Lagledare var Leif Svensson. Ekenässjöns Hästsportklubb tog silver med 94.6 straff medan bronset gick till arrangerande RK Sporren med 99,8 straff.

190820 Lagsm Vinnare Hermanstorp Fotojohanna Svensson
Hermanstorps Rid o Körklubb vann lag-SM i fälttävlan för häst. Foto: Johanna Svensson

I lag SM för häst deltog åtta lag, och efter dressyr och hoppning låg Stora Wäsby Fältrittklubb i ledning, men när terrängmomentet var genomfört föll klubben till tredje plats och SM-guldet gick till Hermanstorps Kör- och Ridklubb, som avslutade på 105.2 straff.

I det segrande laget red Sandra Gustafsson/Kaminskij, Karolina Stenfeldt/Sammy Davis, Helena Pixsjö/Victory Arch och Malin Kjellström/Viol. Lagledare har varit Anne Persson och Herdis Pixsjö. Silvermedaljen gick till Föreningen Mantorpsryttarna.

Arrangören Rid och Körsällskapet Sporren fick mycket beröm för hela evenemanget, som ägde rum på Blekinge naturbruksgymnasiums anläggning, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida. Förbundet skriver också att banbyggarna Thomas Jörgensson och Kenneth Magnusson ställde en rad varierade frågor med olika hindertyper och kombinationer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden