Dressyr
7 september 2018 09:08

Steffen Peters Rosamunde borta från VM

ByteHemmaryttaren Steffen Peters har bytt VM-häst i sista stund sedan Rosamunde inte var riktigt fräsch efter resan till Tryon.

Steffen Peters Rosamunde borta från VM
Steffen Peters, här i en intervju vid VM 2014, byter häst. Foto: Roland Thunholm

Den amerikanska hemmaryttaren Steffen Peters har bytt häst inför VM-dressyren, som inleds på onsdag. I stället för Rosamunde blir det Suppenkasper, köpt 2017 efter ha ridits av Helen Langehanenberg, som som går mästerskapet, rapporterar bland annat The Chronicle of the Horse. Båda hästarna flög till Tryon på östkusten och resan samt klimatet ska ha gjort Rosamunde något uttorkad, enligt teamets uppgifter.

”Detta orsakade ett avbrott i hennes träningsprogram. Hon har återhämtat sig bra, men med stoets bästa och hur underbart Suppenkasper har gått på träning i åtanke, beslutades bytet”, säger Chef d’Equipe Robert Dover i ett pressmeddelande och konstaterar att de ser fram emot att se Suppenkasper i de största sammanhangen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden