Hoppning
19 mars 2021 17:41
Ridsportplus

Steffi om sina hästars galopp

Galopp på djupetFendi hade den mest ridbara galoppen, medans Flip's Little Sparrows galopp är väldigt sprattlig. Det är två av omdömena som Stephanie Holmén ger när Ridsport frågar henne avseende galoppen på några av hästarna hon har tävlat.

Steffi om sina hästars galopp
Stephanie Holmén karakteriserar några av de hästar hon tävlat med avseende på galoppen. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Stephanie Holmén, beridare på Grevlundagården och A-landslagsryttare, karakteriserar några av de hästar hon tävlat med avseende på galoppen.
– Fendi hade den mest ridbara galoppen inne på banan, men i markarbetet kunde det ofta kännas som att den varken var tillräckligt stark eller att han inte var så lydig som jag ville. Väl inne på banan hade han allt klart för sig och kunde korta och länga sig helt perfekt. Hans galopp gjorde allt väldigt lätt.
– Han galopperade också längs marken och är vår absoluta modell för en topphäst, inflikar Lisen Bratt Fredricson.

Fendi fick som 4-åring en 7:a på galoppen och 8/8 i hoppbetyg.
– Sparven, Flip’s Little Sparrow, är i sig själv väldigt ridbar men har en väldigt sprattlig galopp som inte är så stark, det är inte helt lätt att hitta tretakten alltid. Hon har helt enkelt inte så lätt för att trycka ifrån. Men hon är bäst utbildad av alla och har en mentalitet som slår det mesta.

Fendi--fibonacci5-160817-rt-2
Meredith Michaels Beerbaum på Fibonacci (SWB f -05 e For Feeling-Corland, uppf Tina Petersson-Lind) – som tidigare hette Fendi. ”Vår absoluta modell för en topphäst”, säger Stephanie Holmén. Foto: Roland Thunholm

Värdefullt med rund och fin galopp

Flip’s Little Sparrow fick som 3-åring en 8:a på sin galopp och 9/9 7 hoppbetyg.
– Det som ser bäst ut är sällan det som är mest funktionellt på banan. Min tidigare häst Titanic VDL hade en otroligt rund och fin galopp, det var värdefullt för mig att lära mig på.
– Crusader Ice är i dag väldigt lätt att rida. Som unghäst hade han svårt för att lära sig att sätta sig, men när han väl förstod så fick han ett bra register.
– En som hade suverän galopp på banan var Carat Desire, så oerhört lättväxlad. Om han hade haft lite längre galopp hade han förmodligen haft ännu lite mer kapacitet.

Stephanie Holmén på Fendi.

Meredith Michaels-Beerbaum på Fendi (omdöpt till Fibonacci).

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 3/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden