Hoppning
13 juli 2018 14:55

Stephanie och Swerres Center vann 5-årsfinalen

FalsterboStephanie Holmén har fem 6-åringar och en 5-åring till final. Familjen Swerres 5-åriga Center var först ut och det blev fullträff direkt – seger i Folksam Open.

Stephanie och Swerres Center vann 5-årsfinalen
Stephanie Holmén och Center är ett av de ekipage som representerar Sverige på UVM i hoppning. Arkivbild: Roland Thunholm

Sex ekipage var med till omhoppning i 5-åringarnas Folksam Open. Det blev sista ekipage ut som tog hem segern: Stephanie Holmén och familjen Swerres Center (SWB, val, e Cardento-Non Stop R, uppf/äg Niclas Swerre)..

Screen Shot 2018-07-13 At 14.53.30
”Som en saga” säger Emma Swerre (till vänster) som tidigare tävlade Center. Foto: Roland Thunholm

Uppfödar- och ägarfamiljen Swerre kan lyckligt se tillbaka på en final i Falsterbo där Center var felfri genom fyra rundor.
– Vi vet att han är en fantastiskt fin 5-åring. Sedan han började gå 1,20 har han inte rivit en bom, säger Niclas Swerre just efter vinsten.

Lotta Swerre fyller i:
– Han har haft det lätt för sig så han har mest lattjat innan, så det var egentligen inte förrän han började tävla som han började visa på allvar vad han kan. Han är en fantastiskt cool häst.

Center har tidigare ridits av Emma Swerre, som nu fick se sin partner ta hem segern.
– Det är som en saga och en fin belöning för allt arbete. Jag kan nästan inte tro att det är sant.

Den glada vinnaren Stephanie Holmén skyndade vidare efter ärevarvet för att värma upp inför Grand Prix-klassen. Vid nästa unghästfinal, den för 6-åringar, har Stephanie inte mindre än fem hästar till start.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden