Hoppning
5 februari 2020 19:12

Steve Guerdat världsetta igen

FEI RankingMartin Fuchs fick en kort stund på tronen. Steve Guerdat har återtagit sin plats som världsetta efter världscupsegern i Basel. Samtidigt behåller Peder Fredricson greppet om femteplatsen.

Steve Guerdat världsetta igen
Segern i världscupkvalet med Victorio des Frotards i Basel har lyft upp Steve Guerdat till toppositionen igen. Foto: FEI/Richard Juilliart

Steve Guerdat är tillbaka som världsetta när de senaste tävlingsresultaten för januari har räknats ihop. Den trefaldiga världscupsegraren och OS-guldmedaljören höll ett fast grepp om förstaplatsen på världsrankingen under hela 2019. I januari i år föll han ner ett steg till förmån för EM-guldmedaljören Martin Fuchs, men nu är alltså ordningen återställd igen.

Peder Fredricson försvarar sin femteplats och är bästa svensk på rankingen. Henrik von Eckermann lämnar dock topp tio och faller ner från tiondeplatsen till plats 16. Ny tia är Christian Ahlmann och i övrigt är topp tio intakt sedan förra månaden. Tvåa är alltså Martin Fuchs och trea är fortfarande Daniel Deusser.

Hela världsrankingen i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden