Dressyr
28 oktober 2019 10:19

Stjärnhäst i dressyr akut buköppnad

MardrömDenise Ljungkvist och Soega har dansat fram på dressyrbanorna i år. Men nu har framgångssagan fått ett tråkigt avbrott.

Stjärnhäst i dressyr akut buköppnad
Förstaårssenioren Denise Ljungkvist och Soega skrällde i Falsterbo. Foto: Pernilla Hägg

Dressyrduon Denise Ljungkvist och hästen Soega är ett av årets stora stjärnskott.

I somras vann de bland annat Falsterbos trestjärniga Grand Prix i hård internationell konkurrens – och Denise Ljungkvist har själv tagit det egensinniga stoet från vild 5-åring till succé på dressyrbanorna. Men nu har de drabbats av ett hårt bakslag.

Det var i samband med helgens stora dressyrtävling i Linköping som Soega plötsligt blev dålig och fick köras till Helsingborgs djursjukhus. Detta enligt Ridenews.

Denise Ljungkvist skriver själv på sociala medier:
”Mardrömmen som man aldrig tror ska hända sin egna häst inträffade igår. Soega fick akut kolik på tävlingen i Linköping. Tack vare all hjälp på plats kunde vi köra ner till Helsingborgs djursjukhus och få bästa möjliga hjälp. I natt buköppnades hon på grund av tarmvred och nu håller vi tummarna för att allt ska gå åt rätt håll.”

”Jag drömmer om OS”, berättade Denise Ljungkvist nyligen för Ridsport. Läs mer här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden