Fälttävlan
8 september 2022 09:57

Stjärnor på väg till VM i Pratoni

MästerskapNästa vecka väntar VM i fälttävlan i Pratoni del Vivaro, och det blir ett stjärnspäckat startfält som ger sig ut i de italienska backarna. Här hittar du hela listan med VM-ekipage.

Stjärnor på väg till VM i Pratoni
Storbritanniens Rosalind Canter tog två VM-guld tillsammans med Allstar B i Tryon. Foto: Roland Thunholm

Det blir ett mästerskap med de allra bästa när VM inleds med hästbesiktning på onsdag den 14 september. Regerande världsmästaren från Tryon 2018, Rosalind Canter, kommer till start men brittiskan sitter nu på Lordships Graffalo – hennes guldhäst Allstar B fick avlivas efter en olycka i terrängen i Aachen i juli.

90 ekipage från 27 länder är anmälda, och 16 lag deltar. Dressyren rids under torsdag och fredag, medan lördag är terrängdag. Mästerskapet avslutas med banhoppning på söndagen den 18 september.

För Sverige rider Malin Josefsson/Golden Midnight, Aminda Ingulfson/Joystick, Sofia Sjöborg/Bryjamolga VH Marienshof Z och Frida Andersén/Box Leo i laget. Niklas Lindbäck/Focus Filiocus startar individuellt.

Hela listan med anmälda ekipage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden