Hoppning
11 september 2020 06:25

Stjärntätt när Global Champions drar igång igen

FemstjärnigtIdag startar tävlingarna i holländska Valkenswaard - efter ett långt uppehåll på grund av coronapandemin är det nu dags för årets andra Global Champions-tävling. 22 av världens 30 högst rankade ryttare finns på plats, och hela fyra svenskar som rider de femstjärniga klasserna.

Stjärntätt när Global Champions drar igång igen
Årets andra omgång av Global Champions League rids i helgen i Valkenswaard. Foto: GCL/Stefano Grasso

När CSI5* i Valkenswaard idag inleds på Tops International Arena är det med fyra av Sveriges bästa ryttare i startlistan – Peder Fredricson har med sig H&M Christian K och Catch me not S, medan Henrik von Eckermann rider Forever, Fancy me och King Edward. Malin Baryard-Johnsson har hela fyra hästar till start – rutinerade H&M Indiana och framtidshoppen Cuba VA, Sid och Itoriane O. Evelina Tovek har sina bästa hästar med sig, Dalila de la Pomme och Winnetou de la Hamente Z, samt Cortina.

600 000 euro står totalt på spel, vilket har lockat många av världens bästa ryttare, precis som chansen att återigen få tävla på femstjärnig nivå. Lördagens Grand Prix och Global Champions League på söndag är huvudklasserna under helgen, och kan följas via GCTV.

Start- och resultatlistor
Ryttare och hästar till Global Champions Valkenswaard

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden