Dressyr
10 februari 2019 17:13
Ridsportplus

Stor svenskdag i Polen: ”Vi har haft så roligt”

InternationelltDet blev svenska vinnare i tre kürklasser - seniorer, unga ryttare och juniorer - när det trestjärniga meetinget i polska Sopot avslutades på söndagen. Märit Olofsson Nääs tog därmed sin första internationella GP-seger. "Det var gåshud att höra Du gamla du fria," säger hon.

Stor svenskdag i Polen: ”Vi har haft så roligt”
Märit Olofsson Nääs och Strolchi. ArkivFoto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Märit Olofsson Nääs och Strolchi (val f 2006 e Sancisco-Davignon II, uppf Gestüt Kempke Hof, äg Jessica Andersson) trivs bra i polska Sopot. I november var blev dekür-tvåor och på söndagen slog de alltså till och vann Grand Prix kür på 69,665 procent.
– Det gick jätte-, jättebra, säger en strålande glad Märit Olofsson Nääs.

Det känns lätt att resa hem efter en sådan här helg. Det är så roligt att det har gått bra för alla svenskar. Märit Olofsson Nääs.

– Jag försökte rida med mer tryck i honom än vad jag har gjort tidigare så då sprack det lite på ett par ställen. Jag missade i tvåorna och i så blev det galopp i en travsluta. Men tvåorna hann jag göra om i allafall. Men jag hade en jättebra känsla. Och vi har haft så roligt inne på banan, fortsätter hon.

Clara Espinosa tvåa

Küren hade fem startande och det blev svenskt även på andra plats genom Clara Espinosa och Gordon på 68,155 procent.

Det har varit en hel trupp med svenskar på meetinget i Sopot och segrarna har trillat in, bland annat för Minna Telde. I söndagens kürklasser såg Ida Persson/Tago och Lo Dahlqvist Mörkenstam/Welton Five till att det blev svenska vinnare både för juniorer och unga ryttare.  Lo Dahlqvist Mörkenstam slutade på 73,55 procent i ungdomsklassen och junioren Ida Persson tog sin tredje seger för meetinget på 72,545 procent.

Hjälp av ”Lussan”

Louise ”Lussan” Nathhorst har varit på plats och coachat det svenska teamet.
– Vi har haft fantastiskt fin hjälp och coachning av henne här allihop, säger Stockholmsbaserade Märit Olofsson Nääs som tränar för Nathhorst och Jeanna Högberg hemma.

Ridsport
” Louise ”Lussan” Nathhorst. Foto: Roland Thunholm

Märit Olofsson Nääs ska fira sin första internationella GP-seger genom att ta färjan från Polen till Karlskrona i natt.
– Men det känns lätt att resa hem efter en sådan här helg. Det var gåshud att stå där inne på arenan och höra Du gamla du fria. Och det är så roligt att det har gått bra för alla, säger hon.
– Jag trivs väldigt bra i Sopot. Det är en fin arena, vänliga människor och bra förutsättningar på alla sätt.

Jobbar som projektchef

Strolchis ägare Jessica Andersson har varit med och groomat hela helgen. Hon äger fler hästar som Märit Olofsson Nääs rider. Märit Olofsson Nääs är ingenjör och arbetar som projektchef i Stockholm.
– Jag har min hästverksamhet på kvällar och helger och jag och Jessica har ett jättebra samarbete.

13-årige Strolchi ska nu matchas mot SM på Strömsholm i juni och förhoppningsvis också mer internationellt tävlande.
– Han har egentligen inga svaga sidor. Han gör allting bra om jag bara rider bra. När vi blev trea i GP:n i fredags hade vi till exempel inte en enda miss, allt satt.

Läs mer om Louise Nathhorsts roll som tränare.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden