Sportnytt
3 juli 2020 06:25

Stor uppbackning bakom VM i Herning

VM 2022Under en dryg vecka i augusti 2022 ska Danmark stå värd för sitt största internationella mästerskap inom ridsporten någonsin, och dessutom Danmarks största idrottsevenemang under hela året - VM i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige.

Stor uppbackning bakom VM i Herning
Hanni Toosbuy Kasprzak och Anna Kasprzak från huvudsponsorn Ecco, tillsammans med Casper Cassøe och Jens Trabjerg från VM-organisationen. Foto: Ridehesten.com

Efter att det samlade VM:et i Tryon 2018 inte blev särskilt lyckat så beslutade FEI att öppna upp för att arrangera VM i färre grenar än de åtta som tidigare ingått. Förra året stod det klart att danska Herning – i konkurrens med bland andra Falsterbo – fått VM 2022 i fyra av de åtta grenarna.

I veckan presenterades de första, och största, företagen som står bakom VM i Herning. Det rör sig om fyra sponsorer där ECCO Sko A/S blir huvudsponsor för hela VM, vars officiella namn blir ECCO FEI World Equestrian Championship. Skoföretaget ECCO Sko A/S är danska dressyrryttaren Anna Kasprzaks familjeföretag, som grundades av hennes morfar.

Blue Hors sponsrar dressyren, medan Stutteri Ask sätter sitt namn på den stora huvudarenan. Även Longines finns med bland de kommersiella partners till mästerskapet, som arrangeras i samarbete med det danska ridsportförundet, Herning kommun och Sport Event Denmark.

Första världsmästerskapet

VM 2022 blir det största internationella mästerskapet i ridsport som någonsin arrangerats i Danmark, och det är även det största sportevenemanget på dansk mark under året.
– Även om vi utmanas på grund av Covid-19 så arbetar vi aktivt med förberedelserna inför VM. Det finns många trådar att få ihop och många avtal vi ska få till, men vi möter stor välvilja och har fått stort stöd. Det är underbart att uppleva, säger Casper Cassøe, som är en av personerna bakom VM-engagemanget, i ett pressmeddelande.

VM i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige arrangeras i Herning, Danmark, den 6-14 augusti 2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden