Dressyr, Ponny
26 januari 16:59
Ridsportplus

Stor uppslutning vid PonnyCamp Swedens kickoff

Ny satsningNärmare 50 kunskapstörstande ponnyryttare mellan 10 och14 år tog sig till Strömsholm och kickoffen av satsningen PonyCamp Sweden.
- Det känns som att det landade väldigt bra och att de känner sig så peppade som jag och Annette Svanberg ville, berättar förbundstränaren Cecilia Kristoffersen.

Stor uppslutning vid PonnyCamp Swedens kickoff
Eftermiddagen ägnades åt att se på träningar i ridhuset. Foto: Line Ersgård

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Lördagen på Strömsholm bjöd på bitande kyla och -24 grader, men kylan till trots var stämningen på topp och fylld av förväntan.

  – Vi började med att samla alla underbara unga ryttarna på morgonen i aulan där vi delade in dem i grupper så de skulle få lära känna varandra och få i gång samtal. När de är så unga är det alltid viktigt att de hittar varandra socialt, berättar Cecilia Kristoffersen.

  På agendan stod en rad ämnen som behandlades. Frågorna kretsade kring allt ifrån hur ponnydressyren är uppbyggd till hur tävlingssystemet fungerar och hur man kommer med i landslaget. Ungdomarna fick PonyCampmössor och vattenflaskor och med teambuildningövningar hoppades Cecilia Kristoffersson och Anette Svanberg på att demonstrera vikten av en stadig grund.

  – De fick bland annat bygga marshmallowtorn med spaghetti. Vad händer om inte grunden är tillräckligt bra? Det rasar.

  Ryttare från ponnylandslaget demonstrerade

  Ponycampsweden
  Mössan kom väl till pass i det kalla vintervädret. Foto: Line Ersgård

  Efter lunchen blev det dags att inta ridhuset där landslagsryttarna Ellen Jakobsson, Ebba Södermalm och Vida Nordling Pettersson demonstrerade olika bitar. Till skillnad från förmiddagen var även föräldrarna välkomna och uppslutningen blev stor. Ellen Jakobsson visade grundridning med mycket fokus på sits, kontakt, övergångar, Ebba Södermalm lotsade publiken genom trav med fokus på vad som skiljer traven åt i de olika programmen. Resultatet blev mycket skolor. Vida tog sig an motsvarande uppgift i galopp och visade bland annat hur man förbereder och rider enkla byten.

  – De tyckte att det var så kul! Under förmiddagen hade vi en stor låda där man kunde lägga lappar med frågor. Lådan blev överfull så i varje skrittpaus drog Anette tre slumpmässiga frågor. Det var högt och lågt och blev riktigt lyckat.

  Feedbacken på satsningen har varit positiv och nu jobbar Cecilia Kristoffersen och Anette Svanberg för fullt med att göra gruppindelningar inför de två kommande regionträningarna innan projektet avslutas med en träff på Flyinge i juni.

  Pony Camp Sweden
  Hela gänget på Strömsholm. Foto: Line Ersgård

  – Det är lite förvånande att det bara var fyra ryttare från Skåne, men annars har vi en jättebra spridning över landet med ryttare från Kiruna, Kalix och Rättvik som exempel. Det är väldigt roligt. Det känns som att det blev en lagom åldersgrupp och nivå så många kände att de ville och kunde vara med.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden