Fälttävlan
28 september 2018 10:39

Stormsäkrade stallar när lag-SM i fälttävlan drar igång

Fiffig lösningLag-SM i fälttävlan rids denna helg hos Hermanstorp Kör & Ridklubb, med en lång rad starter inte minst i ponnyklasserna. Inför de kommande tävlingarna har klubben lyckats hitta en lösning för att stormsäkra utestallarna med en mängd bussar.

Stormsäkrade stallar när lag-SM i fälttävlan drar igång
Lag-SM i fälttävlan drar igång idag, och för att säkra utestallarna har arrangören hittat en fiffig lösning (bilden är tagen i ett annat sammanhang). Foto: Anna Nyberg

Under helgen rids lag-SM i fälttävlan för häst och ponny vid Hermanstorps Kör & Ridklubb. Tävlingarna sätter igång under fredagen och har stora startfält – i ponnyklassen startar 139 ekipage från 29 lag. Hästklassen har elva lag med 53 lag.

Under fredagen rids dressyr och på kvällen hålls SM-invigning. Lördagen ägnas åt dressyr och hoppning, och på söndagen blir det terräng och utdelning av SM-medaljer.

För att skydda utestallarna mot den kommande stormen har Hermanstorps Kör & Ridklubb stormsäkrat dem genom att skydda stallarna med en stor mängd bussar från två olika bussbolag. ”Fantastiskt med bra kompisar, nu kan det blåsa”, meddelas från klubben.

Se den fiffiga lösningen här:

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning

MANTORP, SVERIGE - 24 SEPTEMBER 2017 : Frida Andersén - Box Cayenne (36) (SWB), H90, Föreningen Mantorps Ryttarna den 24 september i Mantorp ( Foto: Fredrik Jonsving )
Frida Andersén och Box Cayenne ska försvara lagguldet från förra året. Foto: Fredrik Jonsving

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden