Sport
22 februari 2017 23:08

Storslam för Fredricsons på Ryttargalan

Det var ingen tvekan om vem som var mest på scenen under Ryttargalan på Rondo. Lisen Bratt Fredricson fick ta emot en rejäl skörd priser som ännu ett bevis på familjens makalösa 2016.

Storslam för Fredricsons på Ryttargalan
Lisen under en av alla gånger på scenen. @RolandThunholm

– När jag visste att Peder inte skulle komma hit förstod jag nog att det skulle bli någon gång på scenen för mig, men inte såhär många gånger, säger Lisen Bratt Fredricson och skrattar.

Alcazar har just satt igång att spela på Ryttargalans efterfest och Lisen sliter sig från dansgolvet några minuter för att berätta om priserna som återigen visar på vilken total fullträff år 2016 var för familjen. Priserna som hon tog emot för maken Peder eller för någon av deras fyrbenta stjärnor var Morgondagens häst, Årets championattecken, Årets häst och Årets prestation. Dessutom har ju Lisen en del i att Tina Lind-Petersson blev Årets uppfödare med Fendi/Fibonacci, hästen som Lisen tog upp genom klasserna för några år sedan.
– Årets prestation är nog det tyngsta priset av de här. Det kan bli svårt att upprepa, säger Lisen.

Det blev rejäla ovationer för det mesta som Fredricsons ställde till med under 2016, inte minst All In vars resultat ledde till Årets häst där han slog bland andra Casall Ask. Lisen hyllade snyggt Casall i tacktalet och berättade mer om Grevlundas egen ”ponny”.
– Nu när han har blivit kändis kommer gäster och vill se ”the magic horse”. De går in i stallet och kommer ut och undrar var han är, sa Lisen och drog ner rejäla skratt.
– Han ser ju ut som ett litet gotlandsruss och når precis över kanten. Men, den kroppen besitter allt det en ryttare önskar sig, sa Lisen.

Peder, som kurerar sig hemma efter lunginflammationen och missar såväl Ryttargalan som världscuphoppningen, fick rapporter via telefon av Lisen om den växande prisskörden och nog kan kvällens framgångar vara en extra kick på vägen tillbaka.
– 2017 började inte som vi hade trott. All In opererades ju i höstas och nu blev Peder sjuk. Det är viktigt att komma ihåg, mitt i allt det roliga, hur skört det är, säger Lisen.

I morgon far hon hem mot Skåne med prislasset.
– Det känns extra kul eftersom vi faktiskt inte har fått hem Jerringpriset än. Det får du gärna skriva så kanske det kommer fram, säger Lisen glatt.

Superduon. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden