Ponny
30 maj 2018 06:00

Storslam för Kelly och hennes SM-ponnyer

Vann flera gånger omDen ena ponnyn har hon bara haft i några månader och den andra har mest gått lokala klasser under våren. Likväl blev det storslam för Kelly Nilsson på Mantorpsryttarnas nationella dressyr.

Storslam för Kelly och hennes SM-ponnyer
Med Runsås Chakira och Cartier RP 164 blev det en stor skörd rosetter för Kelly Nilsson. Foto: Privat

Fyra segrar på fyra starter blev helgens facit för Kelly Nilsson på föreningen Mantorpryttarnas nationella dressyr. Såväl D-ponnyn Cartier RP 164 (hingst, f 2005, e Deinhard B-Brillant, uppf/äg T & R Börjesson) som familjens C-ponny Runsås Chakira (sto, f 2010, e Pentyparc Shonnyn, uppf Rose-Marie Gustavsson) vann lagprogrammet och mästerskapsprogrammet. Dessutom tog Kelly samtliga segrar utom en på över 70 procent.

– Jag är jättenöjd, det är inte varje gång det blir så här bra, säger Kelly Nilsson som har SM-guld sedan innan på meritlistan.

Från division 3 till nationellt

8-åriga Chakira är lillasyster Nikita Rochels ponny, som Kelly rider för att Chakira ska få mer rutin. Under våren har Chakira därtill gått division 3 med den yngsta systern, Tiara Rochel.
– Chakira har gått LC-LB senaste tiden och jag blev riktigt glad när hon gick så här bra nationellt nu. Jag har bara ridit henne några gånger sedan i vintras och hon är väldigt snäll, säger Kelly om ponnyn som alla tre systrar har stor glädje av.

180529kellychakira
Mot seger med Chakira. Foto: Privat

Börjessons hingst  Cartier har Kelly tävlat sedan februari med fina framgångar.
– Planen är att jag ska rida honom i ett år, säger Kelly.

I sommar rider hon SM med bägge ponnyerna och målet är A-final. Därefter väntar elitserien.
– I laget rider jag Cartier medan mellansystern rider Chakira och då siktar vi på lag-SM.

Många klasser i Mantorp

Det var en lång rad klasser som avgjordes i Mantorp. Övriga vinnare i de högre klasserna var Mai Stensson/Very Fair i küren samt Tindra Holmertz/Sunny Sunday och Ida Anderberg/Hoppenhof’s James i mästerskapsprogrammet.

Elin Hansson/Luc och Klara Lisjö/EG Marie Curie vann lagprogrammen. Emilia Rameus/Beckham storslammade i kategori B och vann samtliga starter i två stycken LA:4 och LA:P0.

Fler nationella vinnare

På Insjöns RK:s nationella ponnydressyr blev det fler dubbelvinnare. Saga Larsson/Nijebert’s Cupido vann både mästerskapsprogrammet och lagprogrammet för kategori D. Elin Andersson/Aspelunds Swede gjorde samma bedrift i kategori C.

Hos Örebro Ryttarteam segrade Cesilia Lundberg/Baukje H i mästerskapsprogrammet för kategori D medan Wilma Martinsson/Farina vann lagprogrammet. Smilla Gille/ Minarva Nantare vann samma klasser för kategori C.

På Piteå RK:s nationella dressyr var det färre starter i de högsta klasserna. Anna Olsson/Oosterwijks Leonardo vann mästerskapsprogrammet och lagprogrammet för kategori D. I küren var Petra Lind/Los Angeles bäst av de två till start.

Resultat Föreningen Mantorpsryttarna
Resultat Insjöns RK
Resultat Örebro Ryttarteam
Resultat Piteå RK

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden