Dressyr
5 juni 2022 20:29
Ridsportplus

Stort spann i SM i paradressyr – här är medaljörerna

ParadressyrDet var ett rekordstort startfält i paradressyrens SM. Förbundskaptenen Agneta Aronsson är imponerad av hur bra ekipagen klarade den mästerskapsliknande banan.

Stort spann i SM i paradressyr – här är medaljörerna
Lena Malmström, guldmedaljen och Fabulous Fidelie. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  I grad 5 var det rutinerade Lena Malmström och Fabolous Fidelie (SWB sto f-12 e Floricello-Don Romantic, uppf/äg Lena Malmström) som knep guldmedaljen med totalen 143,733 procent.
  – Hon var lite övertaggad och busig och vi fick några småmissar, som enkelt byte, och hon blev lite för glad i en ökad galopp. Men hon är en stjärna så hon får göra så. Dessutom fick vi upp formen ett snäpp så det var bra, säger Lena Malmström till Ridsport.

  Uppdämt behov

  Landslagsledaren Agneta Aronsson är nöjd med prestationerna.
  – Det var jätteroligt att det gick så bra på den här banan, som påminner lite om de internationella banorna. Medaljörerna red som man kan förvänta sig och det var bra att de klarade av banan, jag är mycket imponerad av att alla ryttare grejade det här, säger Agneta Aronsson.

  Det var ett rekordstort startfält detta SM.
  – Corona har skapat ett uppdämt behov. De nya ryttarna har inte fått så mycket erfarenhet och har inte haft så mycket tid att träna, vilket innebär att resultaten varit väldigt varierande mellan den med lägst procent och den med högst. Ett stort startfält är både bra och dåligt.
  Ryttaren med lägst procent i grad 5 fick 51,746.

  Louise Etzner Jakobsson-elsa 2 220605 Rt
  Louise Etzner Jakobsson. Foto: Roland Thunholm

  Favoriten höll för trycket

  Favorittippade i SM för ryttare med grad 4, Louise Etzner Jakobsson och Goldstrike B.J. (KWPN val f-11 e Dreamcatcher-Jazz, uppf B. Jelgersma, äg Louise Etzner Jakobsson), höll för trycket och vann med 144,344 procent.
  – Han blev rädd innan jag skulle sitta upp men jag tänkte att det är bra att det kommer nu så då kommer han vara lugn där inne och det gick bra, säger hon efter ritten till Svenska Ridsportförbundet.

  Carolin Rutberg-para-guld 1 220605 Rt
  Carolin Rutberg kollar guldkvaliteten. Foto: Roland Thunholm

  Guldmedaljören inom ryttare i grad 3 heter Carolin Rutberg. Hon lyckades rida hem 137,843 procent med sin Miragé (SWB val f-05 e Florencio I-Gauguin de Lully, uppf Ulla Hellqvist, äg Carolin Rutberg).
  – Det är överväldigande såklart, jag hade hoppats på att det skulle hålla hela vägen så det är kul att det gjorde det! Jag mår inte så bra i min kropp så jag var inte säker på att vi skulle komma iväg men det tionde SM-guldet lockade mer, säger guldmedaljören till Svenska Ridsportförbundet.

  Para-medajörerna Grad 2 2 220605 Rt
  Paramedajörerna i grad 2. Foto: Roland Thunholm

  Segrare bland ryttare i grad 2 blev Linnéa Gunneflo och Mystical Abbey (ASRP sto f -08 e Glenayre Mystical Bobby-Templebready Fear Bui, uppf Patrick Murphy, äg Linnéa Gunneflo). Vinnarprocenten blev120,400 .
  – Det känns skönt, vi överlevde. Det är jättestort, jag tog examen i torsdags och nu är det SM-guld. Det är så coolt, säger hon till Svenska Ridsportförbundet.

  Här hittar du kompletta resultatlistor.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden