Hoppning
25 september 2018 15:45

Stuteri Arch Årets Hästägare

Prisade hästägareStuteri Arch har utsett till Årets Hästägare 2017. Priset delades ut under VM i Tryon, men ägaren Charlotte Söderström kunde inte vara på plats den här gången.

Stuteri Arch Årets Hästägare
Anders Abenius fick ta emot Stuteri Arch pris som Årets Hästägare, som delas ut av Jumpers Owners Club. Priset delades ut av Robin Parsky, vice ordförande för klubben samt styrelsemedlemmarna Emmanuèle Perron-Pette och Georg Kaehny. Foto: Isabel Kurek Photography

– Jag är så klart stolt och glad över utmärkelsen, fast själv har jag ju inte utfört någon prestation. Jag kan bara tacka mina fina hästar och deras ryttare som jobbar hårt och målinriktat dag ut och dag in! Ett väl fungerande teamwork som lett till många otroliga resultat! säger Charlotte Söderström till Svenska Ridsportförbundet.

Det var sjätte gången som den internationella organisationen Jumping Owners Club delade ut sitt pris till en hästägare som betytt mycket för den internationella hoppsporten. Priset går till ägaren av den hopphäst som utmärkt sig extra under året.

Prisade för tre hästar

Tidigare vinnare har enbart prisats för en häst, men Stuteri Arch fick pris för sina tre hästar som alla var med i världstoppen 2017, främst Peder Fredricsons EM-vinnare H&M All In, men också för H&M Christian K, som i år gick VM.

Dessutom fanns Malin Baryard-Johnssons EM-häst H&M Cue Channa med i motiveringen till varför just Stuteri Arch prisades. Även vid årets VM red Malin en av Stuteri Archs hästar, H&M Indiana, och antalet hästägare som hade fler än en VM-häst på plats var lätt att räkna.

Det här är första gången en svensk hästägare prisas. Tidigare har dock en svenskriden häst fått pris. Holsteinerförbundet tilldelades priset 2014 för Casall ASK, riden av Rolf-Göran Bengtsson.

Vinnare Årets Hästägare

2017: Stuteri Arch. H&M All In och H&M Christian K (ryttare Peder Fredricson) samt H&M Cue Channa (ryttare Malin Baryard Johnsson)

2016: Benoit Zimmermann. Chesall (ryttare Simon Delestre)

2015: HM Mohamed VI. Quckly de Kreisker (ryttare Abdelkebir Ouaddar)

2014: Holsteinerförbundet. Casall ASK (ryttare Rolf-Göran Bengtsson)

2013: Jane Clark. Cella (ryttare Ben Maher)

2012: Beverly Widdowson. Big Star (ryttare Nick Skelton)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden