Avelsnyheter
20 september 2021 16:41

Suarez såld och kastrerad

FörsäljningDen 6-årige Sezuan-sonen Suarez, som under flera år stått på station i Sverige, har efter sitt deltagande i unghäst-VM kastrerats och sålts till danskan Signe Kirk Kristiansen.

Suarez såld och kastrerad
Mette Sejbjerg Jensen och Suarez på unghäst-VM tidigare i år. Foto: Pernilla Hägg

Signe Kirk Kristiansen är gift med Thomas Kirk Kristiansen, fjärde generationens arvtagare till Lego där Thomas efterträdde sin pappa Kjeld som Legos vice styrelseordförande 2016. Signes svägerska, Agnete Kirk Thinggaard, är dansk landslagsryttare i dressyr.

Signe startade Kirk Arabians 2007, men paret Kirk Kristiansen lade ner verksamheten våren 2018 när Signe i stället satsade på internationell dressyrsport. Hon skulle egentligen inte köpa häst än, hade bara börjat titta lite på vad som fanns, när Andreas Helgstrand kontaktade henne.

– Jag hade en idé om att jag skulle ha en mer utbildad häst men föll direkt för Suarez, säger hon i ett pressmeddelande från Helgstrand Dressage, och fortsätter:

– Han är skitsnygg, har en skön personlighet, tre fantastiska gångarter och är otroligt okomplicerad. I synnerhet det sistnämnda är viktigt för mig eftersom jag vill ha en häst som trivs och är trevlig på tävling.

Helhjärtad satsning på sporten

Hon har precis blivit mamma igen och planerar därför att börja rida Suarez själv först till våren. Fram till dess ska hennes tränare Allan Grön rida Suarez (-15, e Sezuan-Desperados, uppf J & S Schmidt), som inte längre är hingst eftersom köparen vill att han uteslutande ska fokusera på dressyrtävlande i fortsättningen.

Suarez har legat i topp i svensk betäckningsstatistik tre år på raken med rekordet 2019 då han fick 178 ston. På UVM i Verden i augusti i år slutade han på en nionde plats i sin åldersgrupp.

Ryttaren Mette Sejbjerg Jensen hade även kvalificerat honom till det danska ridsportförbundets unghästchampionat nästa månad, ett kval som de vann med stor marginal.
– Mette har gjort ett formidabelt arbete med honom. Att Mette har ridit honom gör det också lättare för mig att överta honom då vi storleksmässigt är ungefär lika stora. Mette är en skicklig ryttare som har lagt en god grund som som vi gläder oss till att jobba vidare med.

När Suarez stått på station 2018-2020 hos Gränsbo stuteri i Ängelholm är det Mia Runesson som ridit honom.
– Avkommorna ser väldigt fina ut och det ska bli spännande att se nästa år när de första blir tre år, säger Ingmar Runesson på Gränsbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden