Avelsnyheter
27 juni 2021 13:57

Populär hingst tillbaka till avel

HingstnyttFörst skulle han betäcka, sedan enbart tävla. Men snart är den populäre unga gångartshingsten tillbaka i avelsboxen trots allt.

Populär hingst tillbaka till avel
Mia Runesson och King Olymbrio L under bruksprovet på Grevagården 2020. Foto: Roland Thunholm

Det var förra året som Gränsbo Stuteris King Olymbrio L (KWPN f 2015 e Geniaal u Olymbria e Ferro-Sultan, uppfödare J. Lamers) godkändes vid bruksprovet.

Han betäckte säsongen 2020, men under 2021 var tanken att han skulle matchas mer mot tävling – dels för att kompensera för en coronapåverkad tävlingssäsong 2020, men också för att hingsten hade det lite kämpigt med dubbla uppgifter. Detta meddelade Gränsbo i slutet av april.

Nu berättar stuteriet att det blir en ny vändning: ”Tack vare stor efterfrågan och fantastiskt fina föl har vi fattat beslutet att King Olymbrio L åter är i avel efter Falsterbo Horse Show,” berättar Gränsbo Stuteri på sociala medier.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden