Avelsnyheter
29 april 2021 15:23

Dansk topphingst tas ur aveln

HingstnyttDanske topphingsten Blue Hors Zack tas ur aveln efter sina fina tävlingsresultat i tyska Hagen nyligen.

Dansk topphingst tas ur aveln
Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zack. Bilden är tagen i ett annat sammanhang, numera rids hingsten av Nanna Skodborg Merrald. Foto: Roland Thunholm

Godkände hingsten Blue Hors Zack (KWPN hingst f 2004 e Rousseau-Jazz, uppf B Wilschut, äg Blue Hors Aps) och Nanna Skodborg Merrald gjorde fint i från sig på det fyrstjärniga meetinget i Hagen nyligen.

Nu berättar Ridehesten att ekipaget har flyttats upp till det danska A-landslaget och har kvalificerat sig till OS i Tokyo i sommar. Blue Hors berättar på sin webbplats att hingsten tas ur avel för att satsa mot de olympiska spelen och att han inte finns tillgänglig i avel vare sig via färsk eller frusen sperma.

Blue Hors Zack var aktuell för OS redan förra året, då med Daniel Bachmann Andersen som slutade på Blue Hors under våren. De tävlingarna blev dock som bekant framflyttade till i år.

Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zack har representerat Danmark vid EM och VM och två världscupfinaler. Hingsten är elitpremierad och fick utmärkelsen Årets hingst i Dansk Varmblod 2014.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden