Sverige
31 juli 2014 15:55

Succé för Ride for cancer

I går hölls Ride for Cancer på Kalmartravet. Det blev en dag med allt från ponnytravlopp, ponnystafetthoppning till brukskörning och dressyrclinic. Ridsportprofilen Ann "Bella" Rodhelinds insamling för cancerforskningen blev en succé i hästväg.

Succé för Ride for cancer
Ungefär 700 personer besökte familjetillställningen Ride for cancer på Kalmartravet. JAKOB MOELLER

Familjefesten Ride For Cancer hade ett fullspäckat program med häst och ponny i fokus. Dagen bjöd på allt från frieserkadrilj, stafetthoppning, voltige framfört av Oskarshamns RK och gymkhana. Dessutom visades Working Equestrian av Hanna Lindahl från Lenhovda HSK och systrarna Magnusson höll en dressyrclinic.

På scenen berättade Camilla Alvinsson för publiken hur livets resa förändrades den dagen hon fick beskedet hon har cancer, hur det har påverkat henne som människa, människorna omkring henne och hennes val i livet. Hon fick sin första cancerdiagnos 2009 och den svåra resan började med cellgifter, strålbehandlingar och en lång medicinlista. Nu har hon haft cancer i levern, bröstet och hjärnan.

Under sjukdomen har Camilla hunnit med en rad projekt, byggt nytt stall, köpt ny häst och varit aktiv i cancerförening. Det är tack vare hästarna, projekten och stödet från familjen som hon klarat av den tid som varit.

Det var delvis tack vare Camilla som idén till Ride for Cancer kläcktes. Initiativtagaren Ann ”Bella” Rodhelind har känt Camilla i fem år genom deras gemensamma hästintresse och Camilla inspirerade Ann att starta Ride for Cancer, som började som en insamling.

– Cancer är en sjukdom som berör oss alla på något vis och det är för många omkring mig som har fått cancer och gått bort för tidigt. Vi måste ta den här striden och det kan vi bara göra tillsammans genom att samla in pengar till cancerforskning. Det var inte svårt att hitta frivilliga som ville vara med och hjälpa till, alla ställde upp och hjälpte till så alla pengar kan gå oavkortat till cancerforskningen, säger Ann.

Landslagsryttarna Ellinor Magnusson och hennes syster Mathilda Magnusson instämmer.
– Så fort vi blev tillfrågade var det ingen tvekan, klart vi ställer upp!

700 personer besökte Ride for Cancer och den insamlade summan blev 200 000 kronor. Summan skänks oavkortat till cancerforskningen.

Jakob Moeller

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden