Avelsnyheter
28 november 2017 14:24

Succé för Springbank II VH i DWB:s test

AvelstestSvenskfödde gångartshingsten Springbank II VH gjorde succé på DWB:s 35-dagarsprov, och vann med imponerande siffror.

Succé för Springbank II VH i DWB:s test
Springbank II VH. Foto: Kim C Lundin

Svenskfödde dressyrhingsten Springbank II VH (SWB  f 2014 e Skovens Rafael-De Niro, uppf, Västra Hoby Stuteri AB, äg uppfödaren, Tina Hennix och Helgstrand Dressage) gjorde stor succé på DWB:s nyligen avslutade 35-dagarstest i danska Törring Ridecenter.

Hingsten fick inget betyg under 9, och det blev bland annat 10 poäng på både ridbarhet och kvalitet av testryttare. Springbank II VH slutade på totalt 954,5 poäng vilket räckte till seger i testet. Det här berättar Ridehesten.

Springbank II VH har visat klassen även i årgångsklasser i Sverige.

I klassen för 3-åriga hopphingstar blev det ett godkännande och en fjärde plats för svenskfödde  Kannando Hästak (DWB f e Kannan-Carmargue, uppf Henrik Hansen/HH Horses, äg Hästak) med 833,5 poäng

Svenskägde Utrillo Hästak (e Carmargue-Comes van de Heffinck, uppf/äg Hästak) var ensam i sin klass för 4-åriga hingstar, och han godkändes också i DWB med sina 834 poäng.

Springbank II VH, Kannando Hästak och Utrillo Hästak är i och med sina resultat och godkännande i DWB också uppfyllt gränsen för att kunna visas upp som direktkvalificerade i SWB:s bruksprov.

Resultat, 3-åriga gångartshingstar

Resultat, 3-åriga hopphingstar

Resultat, 4-åriga hopphästar

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden