Sverige
25 september 2023 05:56

Sundbyholm Horse Center prisas av minnesfond

Utmärkelse"Sundbyholm Horse Center uppfyller på alla sätt stipendiets idé och den utvecklingskraft för hästnäringen som Stefan Johanson personifierade så väl." Så lyder motiveringen som gav centret ett stipendie ur den bortgångne profilens minnesfond.

Sundbyholm Horse Center prisas av minnesfond
Stefan Johanson var hästnäringen trogen under sitt yrkesliv och har bland annat haft betydelse för riksanläggningarnas utveckling. Den här bilden togs 2008. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det var under helgens hoppmeeting på Sundbyholm som utmärkselsen delades ut.

Det handlar om 100 000 kronor från Stefan Johansons minnesfond till Sundbyholm Horse Center. Pengarna ska användas till att vidareutveckla multiarenan och event med hästen i fokus.

– Vi är både hedrade och överväldigade över det här priset, och vi lovar att vi ska förvalta det på bästa sätt genom att bygga broar mellan sporterna även i framtiden. Det här priset till ära av Stefan Johanson, kommer ge oss extra energi att fortsätta vårt långsiktiga arbete, säger Per Redelius, ordförande Sundbyholm Horse Center RF i ett pressmeddelande där det berättas om utmärkelsen.

Stefan Johansons Minnesfond instiftades av Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, tillsammans med Stiftelsen Hästforskning och familjen i samband med Stefan Johansons hastiga bortgång 2018. Flera intressenter runt om i Sverige bidrog till minnesfonden.

Uthålligt arbete

Sundbyholm Horse Center i Eskilstuna prisades för sitt långsiktiga och uthålliga arbetet om smart och hållbar utveckling av en befintlig arena med olika discipliner inom hästsport. Verksamheten är i linje med Stefan Johansons önskan om hur hästsverige bör utvecklas med hästen i centrum. 

– Sundbyholm Horse Center uppfyller på alla sätt stipendiets idé och den utvecklingskraft för hästnäringen som Stefan Johanson personifierade så väl. Det uthålliga arbetet med fokus på samling över disciplingränserna är ett mycket gott exempel för fler att inspireras av, säger juryns ordförande Remy Nilson i pressmeddelandet.

Etablerad tävlingsplats

Sundbyholm Horse Center har funnits i lite mer än tio år och i dag finns två stora elitanpassade tävlingsbanor anlagda på travbanans innerplan och flera svenska mästerskap i såväl hoppning som för islandshästar har arrangerats. Arenans återkommande event är Sundbyholm Summer Games. Verksamheten drivs via den ideella föreningen Sundbyholm Horse Center RF.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden