Sport
6 juli 2016 17:47

Super-Sandra segrade igen

De kom, de sågs, de segrade för tredje gången på rad. Ingen rår på huntingproffsen Sandra Gustafsson och hennes tiger Kaminskij som speedade hem 40 000 kronor med leran sprutandes runt hovarna när de fulländade sitt hattrick i Falsterbo.

Super-Sandra segrade igen
Här går det undan! Super-Sandra Gustafsson och Kaminskij är tillbaka i sann tigerform. Arkivbild: Roland Thunholm

Tredje raka segern i Falsterbo hunting och den fjärde totalt. Att kalla Sandra Gustafsson och hennes Kaminskij (SWB, e Aerline H-Hertigen, uppf Birgit Jönsson, äg Bengt Johansson & Sandra Gustafsson) för oslagbara är ingen underdrift.

Ekipaget var sist ut och visste vad som gällde. De körde stabilt järnet i sann vinnarstil runt Falsterbo Horse Shows stora område och klippte hinder runt dressyrbanan, bakom läktarna, inne på banan, genom lervälling och till publikens jubel som steg till oanade höjder när de utropades till segrare.

– Det måste vara för att det är så kul att köra huntingen som det alltid går så bra. Dessutom är det en trigger att vara sist ut, säger Sandra en kort stund efter ärevarvet där hon och Kaminskij än en gång speedade till publikens stående ovationer i solen som till sist visade sig.

Landslagsekipaget var långlistat i fälttävlan inför OS, men en mindre kotledsinflammation och blodvärden som inte riktigt stämde satte stopp. Rätt behandling gjorde susen.
– Han var lite diffus i början av säsongen. Nu är han som en tiger igen, säger Sandra.


Ludwig Svennerstål blev tvåa på lånehästen.

Landslagskollegan Ludwig Svennerstål blev tvåa, drygt tio sekunder efter Sandra, med lånehästen Stinger som Ludde bara har ridit ett par gånger. Bronsplatsen knep Jonna Friman, ytterligare drygt tre sekunder efter, som red sin egen uppfödning Lady Gray som nyligen debuterade fyrstjärnigt.

Vinnaren planerar för SM härnäst, men fler huntingsegrar lär det inte bli.
– Planen är att Kaminskij ska säljas. Han blir 15 nu och skulle vara en perfekt junior- eller young rider-häst.


Vinnarekipaget.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden