Avelsnyheter
22 april 2013 21:35

Superelithingsten Major G död

Russrasen har mist en av sina mest inflytelserika hingstar i modern tid i och med att Major G avlivats på grund av ålder.

Superelithingsten Major G död
Major G vid generalmönstring 1992 när han blev BIS och tilldelades 44 poäng.

Han föddes hos Ivar Johansson på Lojsta Hed 1986 och var sin mor Certina 2688:s första föl. Fader var den till Finland exporterade Furir 354.

Major G köptes som föl av Gute Hingstförening och senare av Kurt och Lisbeth Larsson, Stuteri KL i Björketorp där han har varit stationerad hela sitt liv. Major G har varit av mycket stor betydelse för deras framstående russavel, liksom han haft en mycket stor påverkan för russaveln i stort. Han tilldelades 2011 den då nyinförda avelsvärdesklassen SUPERELIT för sina avkommor och han har ELIT-premierade söner och döttrar i aveln samt flera goda ponnytravare.

Major G var själv väldigt högt bedömd exteriört med flera vunna BIS-titlar samt vinst i Årets Ponny. Men som många ponnyhingstar var han framför allt en väldigt fin familjeponny hos Larssons, där han uppskattades mycket för sin användbarhet som lektionsponny, körhäst eller bästa kompis bland familjens och traktens barn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-