Fälttävlan
29 augusti 2021 16:54
Ridsportplus

Superteamet kring tyska ungdomslagen: ”Betyder jättemycket”

MästerskapDet blev tysk triumf under EM för juniorer och unga ryttare i Segersjö på söndagen. Tyskland tog hand om samtliga guldmedaljer. Och hade det funnit pris för mest meriterade team kring ungdomarna hade även det gått till Tyskland där det kryllade av mästare av alla olika slag. "Alla svarar på frågar och är så engagerade, de stöttar oss så mycket. Det är otroligt," säger en av de tyska guldryttarna.

Superteamet kring tyska ungdomslagen: ”Betyder jättemycket”
Nyblivna olympiska mästaren Julia Krajewski ledde de tyska juniorerna till dubbla guld på Segersjö. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ingrid Klimke, Andreas Dibowski, Frank Ostholt, Peter Thomsen, Julia Krajewski.  Samtliga har tagit OS-guld och har medaljer i olika valörer från såväl VM som EM.

Vi får så mycket information från de här ryttarna som är med oss och har så mycket erfarenhet. Viktoria Meyer.

Och samtliga har finns med i teamet kring de tyska medaljörerna på EM för unga ryttare och juniorer i Segersjö den här veckan – en del som ryttarföräldrar, andra som tränare och coacher för de framgångsrika tyska lagen.

De sågs cykla, springa, gå och heja under tävlingsdagarna, iklädda sina karaktäristiska röda jackor.

”Betyder så mycket”

– Det betyder så mycket att ha alla de skickliga ryttarna omkring oss, säger Kaya Thomsen som är dotter till Peter Thomsen som bland annat ingick i det tyska guldlaget i Hongkong 2008 och som ska ta över rollen som förbundskapten i Tyskland.
– Min pappa har hållit på med fälttävlan i typ 50 år så han har så mycket erfarenhet.

Hon ingick det tyska laget som tog guld i juniorernas mästerskap och tog också en individuell bronsmedalj.

Perfektionist

De tyska juniorernas tränare Julia Krajewski sågs hela tiden runt sitt team. Hon tog själv individuellt OS-guld i Tokyo och hela juniorlaget framhåller hennes betydelse.
– Hon är perfektionist. Hon vet precis vad varje häst behöver och hur det ska göras för att det ska bli perfekt, säger Viktoria Meyer i det tyska juniorguldlaget.

Frågan är om inte dubbla guldmedaljören för unga ryttare, Greta Busacker och Scrabble OLD (OLD val f 2011 e Straviaty-Colander, uppf Hubertus Stolle, äg Ingrid Klimke) hade meetingets mest meriterade groom i form av mamma, flerfaldiga mästerskapsmedaljören mamma Ingrid Klimke.
– Hon är min groom. Hon är bra på det, ser till att allt är iordning som det ska. Hon är också min inspiration och min tränare. Vi är ett bra team jag och mamma, säger Greta Busacker som är 19 år.

Projekt med pappa

Hon har haft guldhästen Scrabble i två och ett halvt år.
– Vi hade honom åt kunder men blev så förälskade i honom att vi köpte honom. Han har varit mitt och pappas gemensamma projekt.

Segersjo_em_j_yr-1015
Ingrid Klinke är på plats för att coacha dottern Greta och de andra tyskarna. Här i en lättad utandning efter att en av lagryttarna i YR-klassen klarat vattenhindret felfritt. Foto: Lina Nydahl

Hon rider ofta hästarna i familjens stall när de yngre och sedan tar mamma över. Nu närmast ska hon ägna sig åt sina dressyrhästar och hoppas kunna göra några internationella starter med dem. Totalt har hon sex hästar hemma i tyska Münster.
– Och i oktober ska jag börja mina studier i ekonomisk administration.

Fler meriterade föräldrar

I de unga ryttarnas guldlag fanns också Alina Dibowski med Barbados 26. Även denna ryttaren har en olympisk gulmedaljör som pappa. Och även unga ryttarnas lagtränare, Frank Ostholt, har ett OS-guld på meritlistan.
– Jag är så stolt över hela laget, säger han.
– Det har varit ett så fantastiskt team med alla ledare och alla dessa föräldrar här i Segersjö, fortsätter han.

Och att alla har hjälpts åt och stöttat varandra instämmer ryttarna i.
– Vi får så mycket information från de här ryttarna som är med oss och har så mycket erfarenhet. Särskilt när det gäller terrängen, du kan fråga vad som helst, säger Viktoria Meyer.

– Alla svarar på frågar och är så engagerade, de stöttar oss så mycket. Det är otroligt.

Resultat, unga ryttare

Resultat, juniorer

Resultat, nationstävling juniorer

Resultat, nationstävling, unga ryttare

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden