Blogg
14 december 2016 07:00

Surfing och träningar i Lucia-tider

Loi bytte sadeln mot surfingbrädan och for till Fuerteventura. "Benen var ungefär lika glada som när jag red Kickis galoppörer på Täby i såna där fruktansvärt korta stigläder" skriver hon om äventyret.

Till att börja med hoppas jag att ni hade en fin Luciadag!

I förrgår kom jag hem från en helt fantastisk kortsemester på Fuerteventura. Känner mig uppladdad och pigg efter 5 dagar i sällskap av vår saknade vän solen! Det har varit perfekt väder och otroligt vackert, min Instagram är numera fylld av bilder på vågor och turkost vatten.

Tillsammans med min kompis Emma sista minuten-bokade jag en resa till en träningsresort för extremsportare. Vi tyckte att det passade två hästmänniskor bra! Skämt åsido så hoppade vi över motorcross i sanddynerna och andra läskigheter.. Däremot har vi sprungit, simmat, och jag har även surfat. Det var faktiskt mycket mer ansträngande än jag hade väntat mig, benen var ungefär lika glada som när jag red Kickis galoppörer på Täby i såna där fruktansvärt korta stigläder.

 

Dagarna före semestern hann jag med lite jobb, hästrelaterat såklart! Bland annat hade jag en härlig måndag då jag var ut till tre olika stall för att både rida och hålla träningar. Det är också en typ av energipåfyllnad. Känner mig lyckligt lottad som har så härliga elever och hästar att arbeta med!

En av pållarna stack ut lite extra med sitt fantastiska psyke. Snart 3-åriga Adeley hade en lite väl isig ridbana utanför sitt stall, så jag tog ut henne på det snötäckta fältet istället. Där travade och galopperade vi runt i mörker och månljus, hon med fint stöd på bettet och helt avspänd. Ganska coolt av en fuxflicka som nyss blev inriden.


Maria Fröcklin, hennes fina Adeley, och jag.

Även på onsdagen blev det en träning innan jag packade det sista. En duktig hopptjej som verkligen har förstått vikten av att lägga krut på dressyrarbetet också. Det är ju det där med varierad träning som är så bra, oavsett om det är en dressyrhäst som mår bra av att lyfta på tassarna över bommar ibland eller om det är en hopphäst som behöver dressyrtrimmas.

Nu ska jag och vovven promenera till posten och hämta ut mina nya ridstövlar som är färdigsydda!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden