Fälttävlan
2 juni 2018 20:42

Svennerstål leder Tattersalls CCI3* efter terrängen

InternationelltLudwig Svennerstål och El Kazir SP leder den långa trestjärniga klassen i Tattersalls, Irland, efter en felfri terräng på lördagen.

Svennerstål leder Tattersalls CCI3* efter terrängen
Ludwig Svennerstål leder, men har tvåan mindre än ett nedslag bakom sig. Bilden är från OS i Rio där Ludwig Svennerstål representerade Sverige. Foto: Roland Thunholm

För några veckor sedan blev den en retlig avtrillning i vattenhindret för Ludwig Svennerstål när han lotsade El Kazir SP (BWP val f 2004 e Capriano-Blanc Rivage xx, uppf Paul Scheirs, äg Jonathan och  Jane Clarke) runt en klass i Italien.

På lördagen satte ekipaget en dubbelnolla i terrängen i Tattersalls CCI3*, som också är VM-kval. Det gjorde att ekipaget klättrade ett snäpp från den andraplats det hade efter dressyren och leder inför söndagens avslutande hoppning.

El Kazir SP nollade hoppningen när han kom sjua i Event Riders Masters nyligen, dessförinnan har han haft blandande resultat i hoppningen – både klasser med flera straff och många felfria rundor.

Klassen har 43 startande och 34 av dem återstår efter terrängen. USA:s William Coleman ligger tvåa, 2,9 straff efter Ludwig Svennerstål, som också ligger på 15:e plats med Stinger.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden