Fälttävlan
7 augusti 2017 10:38

Svennerstål tvåa i Event Rider Master

EM-aktuelle Ludwig Svennerstål och Balham Mist kom tvåa i en deltävling av den brittiska trestjärniga serien Event Rider Masters på söndagen. Här finns en film på ekipagets terräng.

Svennerstål tvåa i Event Rider Master
Ludwig Svennerstål värmde upp inför EM genom att komma tvåa i en brittisk stortävling. Bilden är från OS 2016 där han blev bäste svensk. BILDBYRÅN

Ludwig Svennerstål med Balham Mist (SHBGB val f 2007 e Mill Law-Rock King, uppf, K L Jarvey, äg Andrew Ayres & Svennerstål Eventing AB) slutade på 55,4 straff i klassen efter att ha börjat med 48,6 straff i dressyren. Resterande straff var tidsfel i terrängen. 

Ekipaget gjorde en ordentlig klättring från den 17:e plats det hade efter terrängen och var ett av bara tre felfria i banhoppningen. 

– Det här hästens bästa resultat hittills. Den här tävlingen passade honom bra och han gav allt. Jag är så glad, säger Ludwig Svennerstål till arrangören. 

Tävlingen var en deltävling i serien Event Rider Masters och reds i Gatcombe Park. Storbritanniens Gemma Tattersall vann med Arctic Soul på 44,5 straff.

Ludwig Svennerstål är uttagen till EM i Polen nästa vecka tillsammans med Paramount Importance.

Se Svennerståls terrängrunda nedan.

Hör vad Ludwig Svennerstål säger om tävlingen.

Resultat

Mer information om serien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden